Linkovi

U Nju Hempširu... Sendi Pajper otpuštena zbog «tračarenja»


Ako bi zaposleni širom sveta mogli da budu otpušteni samo zbog ogovaranja kolega – mnoga radna mesta bi ostala upražnjena. Medjutim, upravo takav otkaz je zadesio grupu žena iz Nove Engleske. Čitav grad je podeljen po pitanju opravdanosti te mere, dok se radnici širom SAD pitaju da li bi tračarenje moglo da dovede do toga da budu otpušteni. Da li ste čuli šta se desilo u gradu Hukset u Nju Hempširu? Ovo nije nikakav trač, a nije ni šala... Seni Pajper, otpuštena zbog «tračarenja»

«Kada sam dobila papir sa otkazom pogledala sam gospodina koji mi ga je uručio i pitala – da li se šalite?» priča jedna od otpuštenih žena.

Četiri radnice gradske skupštine, sa ukupno 46 godina radnog staža, dobile su otkaz delimično i zbog ogovaranja, zato što su raspravljale o navodnoj vezi administratora gradske vlade i jedne njihove koleginice, što je priča za koju se sada svi slažu da je – neistinita.

«Bilo je to u stilu – o, zar si i ti čula istu priču?» kaže Mišel Bonstil.

«Razgovarale smo o tome na pauzi za ručak a posle više nismo» dodaje Sendi Pajper.

Medjutim, administrator gradske vlade je uložio žalbu, a posle istrage, gradska skupština ih je otpustila uz obrazloženje da «ogovaranje, šaputanje i neprijateljsko okruženje smanjuju moral zaposlenih i utiču na efikasni rad gradskih vlasti».

Teško je naučno dokazati kojom se brzinom šire tračevi ali ako ja kažem nešto svoja dva prijatelja, a oni sat kasnije to prenesu svoja dva prijatelja, a oni sat kasnije kažu još dvoje ljudi, i tako dalje, za 15 sati priča može da stigne do 16,384 osobe! To je inače više ljudi od populacije Hokseta, gde su, igrom slučaja, ovi otkazi postali glavna tema u gradu. Ali za ove četiri žene, to nije samo pitanje dokonog ćaskanja, u pitanju je njihova karijera.

«Volela sam svoj posao i želim da se vratim na njega, apsolutno da!» tužno kaže Sendi Pajper.

XS
SM
MD
LG