Linkovi

U Kanu veliki publicitet izazvalo pojavljivanje Andjeline Žoli i Breda Pita


Na filmskom festivalu u Kanu veliki publicitet je izazvalo pojavljivanje Andjeline Žoli i Breda Pita na projekciji njihovog zajedničkog filmskog projekta «Moćno srce».

Glamurozni holivudski par, poznat po svojim humanitarnim aktivnostima, nastojao je da u Kanu pažnju sa svog privatnog života skrene na potresnu istinitu priču. Njihov film je, naime, zasnovan na istoimenoj knjizi Marien Perl, udovice novinara Vol Strit ŽurnalaDanijela Perla, koga su ubili islamski ekstremisti u Pakistanu.

Protekle nedelje na filmskom festivalu u Kanu, sve oči su bile uprte u Andjelinu Žoli i Breda Pita koji su promovisali novi film koji je on producirao, a u kome ona glumi glavnu ulogu.

«Veoma mi je drago što je film očuvao dostojanstvo Marien i Danijela Perla» rekao je Bred Pit.

U filmu «Mighty Heart» odnosno «Moćno srce», Žoli glumi Marien Perl, ženu novinara Vol Strit Žurnala, Danijela Perla, koga su oteli i ubili islamski ekstremisti. Oni su mu odsekli glavu a svirepo ubistvo prikazali preko Interneta.

«Mnogi ljudi znaju ovu priču ali možda zaboravljaju da je Marien u to vreme bila u petom mesecu trudnoće. Kroz sve što je prošla, boreći se, trudeći se da ostane pribrana, aktivno nastojeći da pronadje svog supruga, ona je bila trudna pet i po meseci» ističe Andjelina Žoli.

2003. godine, Marien Perl je izjavila da joj je pisanje knjige «Moćno srce» pomoglo da se suoči sa tragedijom.

«Uspela sam da pogledam zlu u oči i da mu odgovorim i ne sagnem glavu.» rekla je tada Marien Perl.

Žoli kaže da je inspirisala snaga Marien kao i činjenica da joj je sin Adam pomogao da prebrodi tragediju koja je zadesila.

«Zbog toga sam ja, kao žena, mogla da se još više poistovetim sa njom, znajući da je nosila u sebi život, malog dečaka koji je pola ona a pola Danijel, što je čudesno...» izjavila je Andjelina.

«Kada pogledam svoju decu shvatam da će oni naslediti ovaj svet, a to važi i za Marien. Mi smo želeli da uradimo sve što je u našoj moći da taj svet učinimo bar malo boljim» kaže Bred Pit.

XS
SM
MD
LG