Linkovi

Hari Urlih: SAD će pomoći bezbednosne integracije Crne Gore


SAD će pomoći bezbjednosne integracije Crne Gore u uvjerenju da će ona osnažiti ukupnu saradnju dvije države, kazao je admiral Hari Ulrih, komandanta američkih pomorskih snaga u Evropi i komandanta združenih snaga NATO u Napulju prilikom današnjeg susreta u Podgorici sa predsjednik Crne Gore Filipom Vujanovićem

Predsjednik Vujanović je iskazao zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj pomoći Crnoj Gori u procesu bezbjednosnih integracija. Predsjednik je uvjeren da će se ta podrška nastaviti uz blisku saradnju, koja će obezbijediti da Crna Gora što prije dostigne visoke standarde NATO-a-navodi se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Predsjednik Crne Gore zahvalio je na pomoći koja je počela da se realizuje nakon potpisivanja SOFA sporazuma, a koja je u funkciji nastavka reformi crnogorske Vojske. Ova pomoć će obezbijediti da, kroz njen kvalitet i integraciju, Crna Gora iskaže visoku kredibilnost koja će privući investitore i osnažiti ekonomska partnerstva-navodi se u saopštenju.

Admiral Urlih, stoji u saopštenju, iskazao je uvjerenje da će crnogorska Vojska sa punom odgovornošću nastaviti reforme, donijeti neophodne zakone i druga strateška vojna dokumenta. Time će potvrditi već dostignuti nivo reformi i dalje ih ubrzati, kazao je admiral Urlih, naglasivši da će SAD pomoći bezbjednosne integracije Crne Gore u uvjerenju da će ona osnažiti ukupnu saradnju dvije države.

Razgovoru je prisustvovao i ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen.

XS
SM
MD
LG