Linkovi

Crna Gora: Akademija i prijem povodom godišnjice nezavisnosti


Povodom obilježavanja godišnjice sticanja nezavisnosti Crne Gore, večeras se u Zetskom domu na Cetinju održava svečana akademija, dok predstavnici političkih stranaka sumiraju prvu godinu života u nezavisnoj državi.

Crna Gora je danas zrelije, politički stabilnije društvo, okrenuta sebi i interesima svojih građana, ocijenili su lideri vladajuće crnogorske koalicije. Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je kazao da je Crn Gora bezbjednosno, politički i makroekonomsko stabilno društvo, sa sigurnim ubrzanim hodom prema evropskim i evroatlantskim odredištima.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić je ocijenio da je ova generacija postigla pobjedu koja će tek donijeti puno dobra građanima Crne Gore.

"Danas moramo biti posvećeni daljoj izgradnji vladavine prava i promišljnoj politici u oblasti upravljanja nacionalnim dobrima", kazao je Krivokapić.

Crnogorska vladajuća koalicija nema hrabrosti i snage da se suoči sa centrima moći koji i dalje kontrolišu sve poluge vlasti u Crnoj Gori, ocijenili su predstavnici parlamentarne opozicije.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je glavni benefit samostalnosti činjenica da ‘’konačno možemo da se pogledamo u ogledalo i suočimo sa problemima koje Crna Gora ima i koji su posljedica nedostatka strukturnih reformi’’.

Predsjednik Srpske liste Andrija Mandić ocijenio je da nema govora o dobrim stranama nezavisnosti Crne Gore.

On je kazao da se većina građana kao i prije nezavisnosti, nalazi u teškom ekonomskom ropstvu, pod tajkunskom okupacijom«.

Predsjednik Liberalne partije Miodrag Živković rekao je da je razočaran činjenicom da vlast nije uradila ništa da Crna Gora kao nezavisna država postigne veći uspjeh.

XS
SM
MD
LG