Linkovi

Lideri velikih svetskih gradova u borbi za čistiji vazduh


Lideri iz više od 30 najvećih gradova sveta okupili su se ove nedelje (14. do 17. maj) u Njujorku kako bi razgovarali o borbi protiv emisije ugljen-dioksida i preusmeravanju klimatskih promena. Dopisnik GA Viktorija Kavalieri izveštava iz Njujorka da su bivši američki predsednik Bil Klinton i gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg suorganizatori takozvanog samita C-40.

Veliki gradovi su odgovorni za tri četvrtine svetske potrošnje energije i 80 odsto emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. U mnogim gradovima, gust saobraćaj dodatno povećava zagadjenje vazduha i smanjuje produktivnost. Na konferenciji, čelnici gradskih vlada, od Nju Delhija, u Indiji, do Johanezburga u Južnoj Africi i Bankoka, u Tajlandu, razmenjuju ideje o tome kako se boriti protiv globalnog zagrevanja i kako smanjiti emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. Gradonačelnik Londona Ken Livingston uveo je takozvanu «taksu na zagušenje saobraćaja» 2003. godine. Sada, većina vozila koja ulazu u centar Londona od ponedeljka do petka, moraju da plate 10 dolara. Livingston je rekao da se plan odmah pokazao uspešnim. Stanovnici Londona počeli su da se voze gradskim autobusima i biciklima i gužva je smanjena za preko 20 odsto.

«To je dovelo do smanjenja količine ugljen-dioksida za 20 odsto u centralnoj zoni, kao i do smanjenja količine azotovog oksida za 10 odsto. Ipak ćemo produžiti tu meru».

U februaru ove godine, London je udvostručio veličinu zone u kojoj se plaća ova taksa. Da bi se izborile sa povećanim potrebama za javnim prevozom, gradske vlasti su u velikoj meri proširile mrežu autobuskih linija. Livingston je rekao da je slična taksa pokazala uspešne rezultate i u Singapuru i Stokholmu, dok Njujork trenutno razmatra sopstvenu verziju. Karlos Beto Riša, gradonačelnik Kuritibe, grada u južnom Brazilu, je takodje preduzeo značajne korake ka smanjenju zagadjenosti i poboljšanju transporta u gradu. Riša je naglasio da je značajno smanjenje cena karata za autobuse i prigradske vozove povećalo broj putnika u javnom prevozu za 12 miliona godišnje, dok je istovremeno, nivo zagadjenja opao za 12 odsto.

»U zemljama u razvoju nije dovoljno osigurati kvalitet masovnog transporta. Potrebno je ponuditi cene prevoza koje korisnici mogu da priušte».

Planovi u oba grada su prvobitno bili kontroverzni, ali su oba gradonačelnika rekla da njihova popularnost raste otkako su usvojili zelenu agendu. Livingston je naglasio da izabrani zvaničnici ne bi trebalo da se plaše kritika zbog nastojanja da reše probleme zagušenja saobraćaja.

"Ne možete izolovano da preduzmete samo tu meru. Morate da osigurate da ljudi koji odustanu od vožnje automobilom, bez obzira da li to žele ili ne, imaju na raspolaganju relativno jeftin javni prevoz".

Oba gradonačelnika izjavila su da je njihova zelena politika podstakla pozitivne ekonomske trendove. Riša je rekao da njegova politika gradskog prevoza isplaćuje samu sebe, dok je Livingston naveo da je njegova zelena agenda zadržala poslodavce u centru grada i doprinela ekonomskom oživljavanju Londona.

XS
SM
MD
LG