Linkovi

Još nema dogovora Tadića i Koštunice o vladi


Uz ocenu da je predlog DSS-a za formiranje nove vlade uravnotežen i fer, predsednik ove stranke Vojislav Koštunica je rekao da je DS onemogućila formiranje vlade i preuzela time na sebe veliku odgovornost. Lider DSS-a je kazao i da njegova stranka nije čula ni jedan racionalan argument zašto je olako i preko kolena odbijen predlog DSS-a za formiranje vlade.

"Umesto pristupanju dogovoru o predlogu DSS-a, koji je napravljen uvažavajući prethodne predloge DS-a i G17 plus, potpuno neobjašnjivo DS je izašla sanovim predlogom koji zapravo potire sve što je u dosadašnjim pregovorioma bilo urađeno, vraćajući sve na početak", rekao je Koštunica.

Nešto kasnije predsedništvo DSS-a ponovilo je poziv DS-u da prihvati koalicionu ponudu.

Iz Zrenjanina, predsednik DS-a Boris Tadić je poručio da je ta stranka spremna da potpiše koalicioni sporazum, koji podrazumeva da u sektoru bezbednost postoji međusobna kontrola.

Taj sporazum podrazumeva da DS nema premijera i koji predviđa da čak i ministar za kapitalne investicije dobije svoje ministarstvo jer se ne mo-že bez njega, rekao je Tadić i ponovio spremnost DS da stupi u koalicju sa DSS-om i G17 plus, ali bez kompromisa oko glavne strategije i glavnog političkog pravca kojim Srbija mora da ide.

Lider G17 plus predložio je danas da direktor BIA bude nestranačka ličnost, dok predsednik Nove Srbije Velimir Ilić kaže da je Srbija bliža novim izborima ukoliko se ne postigne dogovor takozvanih stranaka demokratske orijentacije o formiranju nove vlade.

XS
SM
MD
LG