Linkovi

Srbija: Hapšenje mladića u majicama sa oznakom JSO


Smotra prvog odreda takozvanih gardista Svetog cara Lazara nije održana danas u Kruševcu zbog privođenja 27 mladića u crnim majicama sa grbom Jedinice za specijalne operacije, koji su se pojavili pred početak ovog skupa. Nakon toga, organizatori su, pred nekoliko stotina prisutnih građana u porti crkve Lazarice, rekli da gardisti neće položiti zakletvu i da smotra neće biti održana.

MUP je saopštio da je nakon privođenja policija utvrdila da pri-vedena lica nikada nisu bila pripadnici Jedinice za specijalne operacije, niti su radila u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nakon policijske obrade, oni su predati u nadležnost pravosudnim organima, stoji u saopštenju MUP-a.

Dogadjaj najavljivan kao Sabor srpstva i početak mobilizacije Srbije za rat do oslobođenja svete srpske zemlje, na kraju se pretvorio u neku vrstu mitinga na kome su se pristnima obratili predsednik Ujedinjenog narodnog pokreta srpstva, Hadži Andrej Milić i predsednik Pokreta veterana Srbije i narodni poslanik SPS-a, Željko Vasiljević.

Uz poziv Srbima na treći srpski ustanak i novi kosovski boj, Milić je rekao da čelnici Srbije misle da će hapšenjima da zaustave ljude koji misle kao učesnici skupa u Kruševcu. Starešina crkve Lazarice otac Ljubivoje rekao je da se crkva ogra-đuje od ovog skupa i da o takvim pojavama drzava treba da vodi računa.

XS
SM
MD
LG