Linkovi

Klivlend bez poraza u polufinalu Istoka, pobede Hjustona i San Antonija


Posle Detroita i Čikaga, još jedan tim sa Istoka obezbedio je plasman u drugo kolo plej-ofa bez poraza. Pistonsima i Bulsima, koji će se međusobno sastati u polufinalu svoje konferencije, sinoć su se pridružili Klivlend Kavalirsi, četvrtom pobedom u duelu sa ovdašnjim Vašington Vizardsima. U ostalim mečevima protekle večeri, Hjuston je poveo sa 3-2 u seriji protiv Jute, dok je San Antonio dobio i drugu utakmicu u Denveru, tako da pred naredni duel, sutra uveče u svom "AT&T Centru" ima vođstvo od 3-1.

Denver – San Antonio 89:96 (1-3)

Domaći su vodili većim delom susreta, ali je u samoj završnici po ko zna koji put u svojoj dugoj karijeri presudio Robert Ori, trojkom 30 sekundi pre kraja. Karmelo Entoni je postigao 29 poena za domaće, Alen Ajverson 22, uz slab šut, a odlični su bili i centri Nene Ilario sa 18 i Markus Kembi sa 10 poena i 17 skokova. S druge strane, najefikasniji je bio Tim Dankan sa 22 poena.

Hjuston – Juta 96:92 (3-2)

U Hjustonu, Trejsi Mekgrejdi je sa 26 poena i rekordom karijere – 16 asistencija doveo Rokitse u situaciju da još jednom pobede Jutu, a ulogu egzekutora sa linije penela u završnici je preuzeo Jao Ming, koji je završio meč sa 21 poenom i 15 skokova. Najefikasniji kod poraženih bio je Karlos Buzer sa 26 poena, ali prvi put u seriji nije ostvario "dabl-dabl" (8 skokova).

Vašington – Klivlend 90:97 (0-4)

Ovde u Vašingtonu, Lebron Džejms je sa 31 poenom, 11 skokova i 7 asistencija predvodio Kavse do prvog trijumfa u seriji bez poraza - u istoriji kluba. Izvanrednu partiju pružio je i veteran Zidrunas Ilgauskas, koji je uz 20 poena imao i 19 skokova, dok je Leri Hjuz svom bivšem klubu ubacio 19 poena. Hjuz i Ilgauskas postigli su 18 od poslednjih 20 poena gostiju. Po običaju, najbolji kod domaćih bio je Entuan Džejmison sa 31 poenom.

Saša Pavlović rano je ušao u probleme sa ličnim greškama i nije mnogo igrao, svega 14 minuta, tako da se nije ni upisao, već je imao tri asistencije. Pavlović je bez obzira što ga u ovoj seriji nije služio šut ispunio očekivanja stručnog štaba, pre svega ključnom trojkom u trećoj utakmici.

XS
SM
MD
LG