Linkovi

Saša Pavlović: Od početka sezone planiramo titulu


Bez obzira što ga u ovoj seriji nije služio šut, Aleksandar Pavlović je ispunio očekivanja stručnog štaba Klivlenda, pre svega kada je postigao ključnu trojku u trećoj utakmici serije sa Vašingtonom. Posle trijumfa i plasmana u drugo kolo plej-ofa, Pavlović za "Glas Amerike" govori o Vizardsima, verovatnom narednom rivalu Nju Džersiju i velikim ambicijama Kavsa.

Prvu plej-of seriju u karijeri u kojoj je imao značajnu ulogu, Saša Pavlović je završio sa učinkom od 7 poena, 3 skoka i 2 asistencije za prosečno 25 minuta, a njegovi Kavsi su bez poraza eliminisali Vašington Vizardse.

"Mislim da uopšte nije bilo lako, kao što se očekivalo. Iako smo završili sa 4-0 … oni su igrali bez dva najbolja igrača, Arinasa i Batlera, ali je utoliko bilo teže. Morali smo da budemo skoncentrisaniji i trebalo je da odigramo jako svaku utakmicu da bi dobili. Nije bila laka serija i što se ekipe tiče zadovoljan sam, jer smo dobili 4-0 i imamo nekoliko dana pauze, a što se mene tiče, mislim da nije bilo toliko loše, ali znam da mogu mnogo bolje i pokušaću da se spremim za drugo kolo da budem što bolji", kaže Pavlović.

Pavlović veruje da će naredni rival Kavsa biti ekipa Nju Džersija.

"Sad treba da se pripremimo, imamo otprilike sedam dana. Mislim da će, što se mene tiče, biti mnogo teže, jer ću verovatno morati da čuvam Vinsa Kartera, ali treba da se pripremim, imaćemo skauting, trebalo bi da bude dobro".

S druge strane i on će morati tebe da čuva?

"Najverovatnije, ja ću se spremiti što bolje mogu da on mene mora da čuva, da mu bude što teže u napadu".

Klivlend je plasmanom u polufinale Istoka izjednačio prošlogodišnji rezultat, ali Kavsi imaju mnogo ambicioznije planove.

"Od početka sezone nam je plan da osvojimo titulu, jer mislimo da imamo dobar tim, mlad, talentovan, uz nekoliko iskusnih igrača. Za sada ide dobro, ali ne smemo da se opuštamo. Uopšte, samo da nastavimo da igramo našu igru, trebalo bi da dođemo do tamo".

S obzirom na to kako je plej-of počeo, na putu do titule sigurno će biti mnogo uzbuđenja i neočekivanih rezultata.

"Baš je mnogo iznenađenja ove godine, ali to je NBA. Svi igraju super i niko ne sme da se opusti. Iako je Dalas bio prvi sa mnogo više pobeda nego Golden Stejt, sad gube 3-1, igaju možda zadnju utakmicu. To je mnogo teško da se dobije. Majami je bio šampion prošle godine, izgubio 4-0 od mlade ekipe Čikaga. Kao što mi nismo smeli da se opustimo u ovoj seriji - niko ne bi smeo. Nikad se ne zna, ne zna se ko će biti šampion ove godine", smatra Pavlović.

On kaže da se trudi da ne razmišlja unapred, odnosno da se ne opterećuje činjenicom da ovog leta treba da potpiše najvažniji ugovor u karijeri.

"Čim počnem da razmišljam o tome, počinjem i lošije da igram. Ostaviću to za leto, a sada ću pokušati da igram što bolje i da pomognem ekipi da dobijamo utakmice".

A što više utakmica Klivlend bude dobio, i Pavlovićeva cena na tržištu samo će biti veća.

XS
SM
MD
LG