Linkovi

Jedan od najpopularnijih provajdera ostao bez signala punih 12 sati


Iako se restrikcija servisa dogodila uglavnom preko noći, ponovo je pokrenula priču o zavisnosti o ovoj maloj, mobilnoj napravi koja omogućava zvučnu i e-mail komunikaciju...

Kakav je zvuk kad 16 miliona prstiju prestane da ukucava telefonske brojeve i poruke? Jedan gospodin kaže da se njegove ruke osećaju bolje, jer danas nije koristio svoj blekberi. Njegov sugrađanin pak kaže da se osećao kao na pustom ostrvu, usraćen za komunikaciju sa spoljnim svetom.

Mobilni servis Blekberija bio je isključen čitavih 12 sati. Uglavnom preko noći. Bankari, advokati i novinari već su bili počeli da strahuju kako će preživeti sutrašnji poslovni dan. Advokat Čak Ros propustio je radni doručak.

«Totalno sam zavisan. Bez mobilnog telefona sam kao osakaćen. Osjećao sam se vrlo neugodno».

No, tog jutra – videlo se da ima i onih koji ne koriste blekberi... od komšija do šefova na poslu. Čarls Gibson, kritičar upotrebe Blekberija tako na pitanja novinara ABC-a kaže da niti niti će koristiti blekberi.

Kompanija u čijem je Blekberi vlasništvu, Research in Motion, tvrdi da ima oko 8 miliona korisnika širom sveta. Što znači da oko 6 i po milijardi ljudi živi bez blekberija.

Čarls Gibson kaže da se za komunikaciju sa ljudima mogu koristiti telefoni, a da su lični kontakti još bolji. Neki su već razvili i plan u 12 tačaka kako se odvići navike zvane Blekberi. Prvi je – kao i kod svake druge zavisnosti – priznati da ste zavisni.

XS
SM
MD
LG