Linkovi

Detroit na korak od druge runde, Lejkersi i Juta smanjili


Košarkaši Detroit Pistonsa nalaze se na korak od plasmana u drugo kolo NBA plej-ofa, pošto su protekle večeri ostvarili i treću uzastopnu pobedu u duelu sa Orlandom, ovog puta na severu Floride. Bilo je 93:77 za goste, koji eventualnom pobedom u subotu mogu da obezbede plasman u polufinale Istoka. Najefikasniji u timu Pistonsa bio je Tajšon Prins sa 23 poena, dok je Džamir Nelzon ubacio 27 za domaće. Darko Miličić postigao je 11 poena (5-7, -, 1-5) za 24 minuta igre.

L. A. Lejkers – Finiks 95:89 (1-2)

Na Zapadu, najbolji strelac NBA lige Kobi Brajant postigao je 45 poena (13-23, 2-3, 13-13) i bio najzaslužniji za prvi trijumf Lejkersa u seriji protiv Finiksa, kojim je tim iz Los Anđelesa smanjio prednost Sansa na 2-1. Gosti iz Arizone odlično su počeli meč, postigli prvih 11 poena i vodili sa 17 razlike tokom prve četvrtine, ali su posle ukupno 31 poena u prvoj četvrtini, do kraja ubacili još samo 58. Lejkersi su dominirali u skoku, a Brajantu su odlično asistirali Kvami Braun sa 19 i Lamar Odom sa 18 poena i 16 skokova. Četvrta utakmica igra se u nedelju, takođe u Los Anđelesu.

Juta – Hjuston 81:67 (1-2)

Mnogo lakši posao nego Lejkersi imala je Juta protiv Hjustona, uprkos još jednoj slaboj partiji u napadu. Međutim, odbrana "džezera" bila je odlična i to je sinoć bilo dovoljno protiv indisponiranih Rokitsa. Juta je zadržala udarni tandem gostiju na 50 poena, Jao je ubacio 26, Mekgrejdi 24, a pored njih dvojice poentirali su samo još Batije i Alston. S druge strane, najefikasniji je bio Karlos Buzer sa 22 poena, uz 12 skokova, Harpring je ubacio 13, Vilijams 11, a Giriček 10 poena. Četvrta utakmica igra se sutra uveče takođe u "Delta Centru".

Markus Kembi defanzivac godine

Tokom popodneva, NBA liga je saopštila da je priznanje za najboljeg defanzivca ove sezone dobio centar Denver Nagitsa, Markus Kembi, u poslednje tri godine najbolji bloker NBA lige. Kembi je trijumfovao ispred dvojice igrača San Antonija - Brusa Bouena i Tima Dankana.

XS
SM
MD
LG