Linkovi

Muškarac zabarakadiran u zgradi Nase ubio taoca pa sebe


Naoružani muškarac koji se sinoć zabarakadirao u zgradi američkog Svemirskog centra "Džonson" u Hjustonu, u državi Hjuston, ubio je jednog taoca, a potom izvršio samoubistvo. Žena koju je takođe držao uspela je da pobegne sa manjim povredama.

Naoružani muškarac pucao je sebi u glavu posle tri sata blokade na drugom spratu zgrade svemirske agencije Nasa u kojoj se nalazi laboratorija. Kapetan hjustonske policije Dvejn Redi izjavio je da je talac verovatno ubijen "u prvim minutina" incidenta. Za sada niko od ljudi umešanih u nesreću nije identifikovan. Za naoružanog muškarca se veruje da je bio zaposlen u firmi koja pruža tehničku pomoć Nasi.

Tokom sukoba okolina zgrade bila je blokirana. Specijalna policijska jedinica opkolila je zgradu, u kojoj se nalaze odeljenje za komunikacije i laboratorija. Kristina Rajhert, kontrolorka svemirskih letova, kazala je da je zaposlenima prvobitno saopšteno da ostanu unutar zgrade, da bi im kroz nekoliko sati dato uputstvo da je napuste.

Portparol Bele kuće Dana Perino saopštila je da je predsednik Džordž Buš obavešten o incidentu. Evakuisana zgrada jedan je od manjih delova svemirskog centra Nase u kome se nalaze kontrolni centar i centar za obuku astronauta.

XS
SM
MD
LG