Linkovi

Ubica iz Virdžinije: Bio sam slomljen i nisam imao izbora


Južnokorejski student koji je izvršio masakr na američkom Univerzitetu Virdžinija Tek rekao je u poruci koju je poslao američkoj TV mreži NBC da je bio "slomljen u svom otporu i da više nije imao izbora". Napadač, koji je na Univerzitetu Virdžinija Tek, poslao je izmedju dva napada paket sa 43 fotografije, 27 video snimaka i porukom.

"Imali ste na raspolaganju milijardu mogućnsti i sredstava da sprečite ovaj dan", poručio je Čo Seung-Hui u jednom od kratkih video snimaka koje je emitovala američka tv-stanica.

NBC je materijal, koji je stigao u sredu, 18. aprila, u njenu redakciju u Njujorku, dostavila Federalnom istražnom birou, rekao je novinarima zvaničnik policije države Virdžinija Stiven Flaerti.

"Nisam morao to da uradim. Mogao sam da odem, mogao sam da pobegnem. Ali ne pristajem da bežim. To nije zbog mene, to je zbog moje dece, moje braće i sestara koji su meta vaše agresije", rekao je ovaj mladić koji je, kako je istraga utvrdila, patio od depresije i lečio se u jednoj psihijatrijskoj ustanovi. Da li znate kako izgleda biti živ spaljen? Da li znate šta znači biti osramoćen i razapet na krst, ostavljen da iskrvariš radi vašeg zadovoljstva? Imali ste sve što poželite, vaše mercedese, votke i konjake, vaše zlato i ogrlice", poručio je južnokorejski student izražavajući svoju mržnju prema bogatima.

Čo u jednom trenutku pominje i "žrtve kao što su Erik i Dilan", maloletnike koji su 1999. izvršili masakr u jednom američkoj srednjoj školi. NBC je saopštio da je prema vremenu na poštanskom pečatu paket poslat u ponedeljak u periodu od dva sata izmedju dva napada. Čo je u ponedeljak otvorio vatru u studentskom gradu državnog univerziteta za tehničke i politehničke studije Virdžinija Tek. U pucnjavi su poginule 32 osobe, a ranjena 21. On se posle napada ubio.

XS
SM
MD
LG