Linkovi

Vlasti država Njujork i Nju Džersi počele evakuaciju naselja


Vlasti država Njujork i Nju Džersi počele su evakuaciju naselja poplavljenih u nevremenu koje već gotovo 24 sata besni istočnom obalom Sjedinjenih Američkih Država. Na desetine automobila ostalo je zarobljeno u jezerima nastalim na putevima te dve države, dok su vatrogasci počeli da evakuišu decu, žene i starce iz naselja najsnažnije pogođenih nevremenom, duž obale Nju Džersija i na Long Ajlendu.

Snažan vetar je na nekoliko mesta oborio dalekovode, što je izazvalo manje požare i prekide snabdevanja elekrtičnom energijom, ali, za sada, bez žrtava ili povređenih. Ulice Njujorka, izuzimajući retke taksije, gotovo su puste već satima, što je najbolji pokazatelj koliko su Njujorčani ozbiljno shvatili upozorenja državnog meteorološkog centra. Nevreme je izazvalo još jedan kolaps u aviosaobraćaju, pošto su kompanije, za sada, otkazale na stotrine letova, dok prosečna kašnjenja na njujorškim aerodromima iznose četiri i po sata.

Guverner Njujorka Eliot Spicer naredio je ranije raspoređivanje oko 3,2 hiljade pripadnika Nacionalne garde po Long Ajlendu, očekujući da će snažno nevreme, talasi i jak vetar stvoriti ozbiljne teškoće stanovnicima tog dela Njujorka. Za slučaj potrebe, otvoreno je devet prihvatnih centara, dok je izvestan broj stanovnika Nju Džersija i Long Ajlenda spreman za evakuaciju. Otkazane su sportske manifestcaije i šest utakmica profesionalne bejzbol MLB lige.

XS
SM
MD
LG