Linkovi

Šampioni obezbedili plej-of, Finiks poražen u San Antoniju


Zvanični NBA šampion Majami i definitivno će biti u prilici da brani titulu osvojenu prošlog juna. Iako su neki predviđali da bi tim Peta Rajlija mogao da propusti plej-of, pogotovo posle povreda i ostalih problema s kojima je bio suočen tokom čitave sezone, Majami je sinoćnjim trijumfom u Klivlendu – 94:90 posle produžetka, osigurao četvrti uzastopni nastup u doigravanju.

Gosti su većim delom meča imali kontrolu i naizgled obezbedili pobedu u regularnom toku, ali je Klivlend serijom 11:0 ipak izborio dodatnih pet minuta, u kojima je, čini se - prokockao pobedu. Šakil O'Nil i Entoan Voker ubacili su po 20 poena, ali su ekstra periodu presudili Džejson Kapono, Alonzo Morning i Džejson Vilijams. Kapono je trojkom vratio prednost Majamiju, Morning blokirao Pavlovića u sledećem napadu, a Vilijams, ukrao ključnu loptu 27 sekudni pre kraja i pogodio tri slobodna bacanja u završnici. Lebron Džejms je završio sa 35 poena, a Saša Pavlović ubacio 14 (4-8, 1-5, 3-4), uz 4 skoka za 46 minuta igre.

U duelu drugo i trećeplasiranog tima Zapadne konferencije, San Antonio je mnogo lakše nego što to konačan rezultat (92:85) pokazuje pobedio Finiks i smanjio razliku između dva tima na samo dve utakmice. Dominirao je Toni Parker sa rekordom sezone 35 poena, dok je Tim Dankan uz 22 koša, imao 10 uhvaćenih lopti. Kod Sansa, koji su šutirali iz igre ispod 39 odsto, što im je negativni rekord ove sezone, najefikasniji je bio Stiv Neš sa 20 poena.

XS
SM
MD
LG