Linkovi

Kraj sezone za Gilberta Arinasa, Čikago protutnjao Detroitom


Tačno dve nedelje ostalo je do kraja ligaškog dela NBA sezone, a za 16 mesta u doigravanju trenutno konkuriše 22 ekipe. Gotovo je izvesno da će Dalas završiti sezonu sa najboljim skorom i imati prednost domaćeg parketa tokom celog plej-ofa, ali se od ostalih stvari malo toga zna. Posebno neizvesno je na Istoku, gde su u najboljoj poziciji Pistonsi, ali teoretski i njihovo prvo mesto je ugroženo. Pogotovo posle sinoćnjeg ubedljivog poraza od Čikaga.

Prvi put u poslednjih devet godina Čikago završava sezonu sa pozitivnim saldom u duelima sa Detroitom, a najveće zasluge za to ima Kirk Hajnrik, koji je indisponiranim Pistonsima u rasprodatom "Oburn Hils Palasu", ubacio 29 poena, uz 8 asistencija. Odlična podrška bio je Luol Deng sa 22 poena, a Bulsi su trijumfovali - 106:88, iako nisu mogli da računaju na Bena Valasa, koji je zbog infekcije sinusa završio u bolnici. U poslednjoj četvrtini zbog žustre rasprave isključeni su Ričard Hamilton i ruki Čikaga Tajrus Tomas.

Orlando je doživeo neugodan poraz od Toronta u svojoj dvorani – 111:108, ali i dalje drži osmo mesto na Istoku, poslednje koje vodi u plej-of. Pobedu Reptorsima doneo je Kris Boš, koji je ubacio 28 poena, uz 10 skokova, pogodivši pet ključnih slobodnih bacanja u završnici. Darko Miličić je isključen krajem treće četvrtine zbog rasprave sa sudijom, prethodno ne uputivši šut na koš za sedam minuta igre, a Hido Turkoglu, koji je uz Grenta Hila morao da ga spreči da fizički ne nasrne na arbitra, postavio je novi rekod karijere sa 37 poena. Njegov poslednji šut, trojka za produžetak, nije međutim pogodila cilj.

A prva zvezda ovdašnjih Vašington Vizardsa, Gilbert Arinas verovatno će želeti da zaboravi jučerašnji dan. Najpre je prvi put ove sezone meč počeo na klupi, pošto je zakasnio na trening, a manje od dva minuta po ulasku u igru povredio je koleno posle sudara sa Džeraldom Valasom i praktično završio sezonu.

Arinasu je tokom današnjeg pregleda magnetnom rezonancom utvrđeno da je oštetio spoljašnji meniskus levog kolena i tokom popodneva trebalo da bude operisan u vašingtonskoj bolici "Sibli Memorijal", a pauza bi trebalo da bude dva do tri meseca, što znači da bi treći strelac NBA lige mogao ponovo da zaigra ove sezone, samo ukoliko Vašington bez njega uspe da dođe do finala plej-ofa. Bez njega i Kerona Batlera, koji je u nedelju polomio drugu metakarpalnu kost šake i neće igrati najmanje šest nedelja, teško je očekivati da će se to dogoditi.

Bez njih dvojice, Vizradsi su doživeli drugi poraz u dva dana od prosečnih Bobketsa – 108:100. Goste je ponovo predvodio Džerald Valas sa 27 poena, 12 skokova i osam asistencija, dok je kod domaćih Antonio Denijels imao 18 poena i rekord karijere – 17 asistencija.

Lejkersi su doživeli novi poraz – formalno kao gosti Klipersa u "Stejpls Centru" (90:82) i uz trijumf Denvera u Sakramentu (120:115), sada imaju minimalnu prednosti u odnosu na Nagitse u borbi za šesto mesto na Zapadu. Osmoplasirani Klipersi su takođe blizu, a teoretske šanse imaju još i Golden Stejt, koji je sinoć trijumfovao u Hjustonu (110:99) i Hornetsi, koji su bez obzira na izostanak Krisa Pola, Tajsona Čendlera i Dezmonda Mejsona, uz odavno povređenog Peđu Stojakovića, u Oklahoma Sitiju pobedili Sijetl, doduše posle dva produžetka (101:92).

Rezultati

Vašington - Šarlot 100:108
Orlando - Toronto 108:111
Detroit - Čikago 88:106
Nju Džersi - Atlanta 101:86
Njujork - Filadelfija 90:92
Milvoki - Boston 98:89
Nju Orleans/Oklahoma Siti - Sijetl 101:92 (P)
Hjuston - Golden Stejt 99:110
Denver - Sakramento 120:115
Portland - Juta 94:89
L. A. Klipers - L. A. Lejkers 90:82

XS
SM
MD
LG