Linkovi

Stručnjaci veruju da su električna vozila sve bliža redovnoj upotrebi


Neki od najvećih proizvodjača automobila u svetu ubrzano rade na razvoju vozila na električni pogon, čije baterije bi se punile priključivanjem na običnu struju. Stručnjaci veruju da će takvi automobili biti dostupni kupcima za manje od deset godina.

Veterinar Pit Rodžers, iz Bouldera, u Koloradu, vrši preglede životinja po kućama i dnevno prelazi i do stotinu kilometara. Kada su visoke cene benzina počele da načinju njegovu zaradu, Rodžers je odvezao svoj laki kamionet u radionicu zvanu Nobomotors, koja mu je ugradila električni motor i komplet akumulatora. To se savršeno uklopilo sa električnim solarnim ćelijama koje je ranije instalirao na krovu svoje kuće:

”Baterije će se napuniti preko noći, energijom koja preko dana dolazi od sunca.“

Masovna industrija još ne proizvodi električna vozila sa punjenjem iz kućne mreže. Devedesetih godina Dženeral Motors je neko vreme proizvodio takve automobile, koji su sa jednim punjenjem mogli da predju par stotina kilometara. Pre nego što im je popularnost porasla, funkcioneri kompanije su obustavili proizvodnju, a oko hiljadu neprodatih vozila je uništeno. Od tada, proizvodnja električnih automobila prepuštena je privatnim radionicama, kao što je Hajbrids plus, u Boulderu. Čelzi Sekston, iz grupe za promovisanje električnih vozila, zvane Plag-in Amerika, kaže da im takve radionice pomažu u podsticanju potrošača da kupuju ekološki čistije automobile:

”Želim da vidim takva vozila ponovo na putevima. Vozila koja grade nezavisne radionice, koje ne čekaju na veliku industriju da to radi.“

U stvari, radionica Hajbrids plus prepravlja najbolje prodavane benzinsko-električne automobile Tojota Prius, kako bi njihove baterije mogle da se pune iz električne mreže. Čelzi Sekston kaže da to daje dodatnu prednost:

”Vozilo ima odredjeni domet na električni pogon i pomoćni hibridni sistem za prelaženje većih razdaljina. Dakle, od ponedeljka do petka ide na struju, a vikendom malo na struju - malo na benzin.“

Automobil prepravljen u radionici Hajbrids plus može da predje 50 kilometara na baterijski pogon, dok mu je potrošnja pri kombinovanom benzinsko-električnom pogonu manja od dva i po litra na sto kilometara. Prepravka Priusa na mogućnost punjenja iz mreže za sada je skuplja od samog automobila, zbog skupoće specijalnih litijum-jonskih baterija. Ali jedan od vlasnika prepravljenih vozila, Dejv Turok, tvrdi da se investicija isplaćuje:

”Kada bismo svi vozili hibride na punjenje iz mreže, praktično bismo eliminisali uvoz nafte sa Bliskog istoka. Možda čak ne bismo imali situacije kao što je ova u Iraku. A u najmanju ruku, to bi očistilo okolinu.“

Dženeral Motors sada planira proizvodnju dva modela koji bi mogli da se pune i benzinom i strujom iz mreže. Jedan od njih, Ševi volt, trebalo bi da krene 2010. Kompanija kaže da joj je potrebno toliko vremena da pripremi sve za proizvodnju. Do tada, zainteresovani za vozila koja mogu da se pune strujom preko noći moraće da se oslanjaju na skupe prepravke.

XS
SM
MD
LG