Linkovi

Karterovi boravili u Los Anđelosu gde su najavili nove projekte za taj grad


Od 1984. bivši američki predsednik Džimi Karter i njegova supruga Rozalin pomažu u izgradnju domova za siromašne u okviru dobrotvorne organizacije “Habitat for Humanity“.

Organizacija “Habitat for Humanity“ gradi kuće za siromašne tokom cele godine, ali jednom godišnje, bračni par Karter, nedelju dana predvodi hiljade volontera u pripremi drvene građe. U okviru tog godišnjeg poduhvata nazvanog ”Radni projekat Džimi Karter“ izgradi se na desetine, a ponekad i stotine stambenih jedinica. Prošle godine Karterovi su bili na dobrotvornoj izgradnji u Indiji, a ranijih godina su učestvovali u gradnjama u Sjedinjenim državama, Kanadi, Meksiku, Južnoafričkoj republici, Južnoj Koreji, Filipinima i Mađarskoj.

Karterovi su nedavno najavili novi projekat za izgradnju 35 i popravku 70 starih kuća u centru južnog dela Los Anđelosa. O tome bivći predsednik kaže:

“Veoma je važno graditi u Los Anđelosu gde prosečna porodica zarađuje oko 35 hiljada dolara godišnje, a cene kuća su se više nego udvostručile u poslednje četiri godine.“

Prosečna kuća u Los Anđelosu košta oko 550 hiljada dolara, odnosno 15 puta više od prihoda zakupca. Organizacija Habitat nudi znatno jeftinije kuće jer u gradnji učestvuju volonteri, a i daje bezkamatne kredite na 20 godina.

Osamdesetdvogodišnji bivši američki predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir -- Džimi Karter je i dalje veoma aktivan na političkoj i humanitarnoj sceni. On kaže da najveće zadovoljstvo nalazi u radu za organizaciju Habitat koja svakih 26 minuta negde u svetu obraduje neku porodicu novom kućom. U izgradnji kuće sa 500 sati rada učestvuju i budući vlasnici.

XS
SM
MD
LG