Linkovi

Džordž Buš pobrao aplauze i ovacije - i od pristalica i od opozocije


Sinoć je ovdašnja Asocijacija radio i TV dopisnika u hotelu Hilton organizovala svoju 63. tradicionalnu večeru na kojoj se, po običaju, zvanicama obratio predsednik države. Džordž Buš je šalama na tuđi, ali i na sopstveni račun, pobrao aplauze i ovacije - i od pristalicai od opozocije.

“Pre godinu, podržavalo me svega 30 odsto Amerikanaca, moj kandidat za sudiju Vrhovnog suda povukao je kandidaturu, a moj potpredsednik je u lovu upucao drugu osobu. To su bila dobra, stara vremena“....

Primetivši da potpredsednik Čejni nije u publici, Buš se ovako našalio:

"Čejni je imao nekoliko teških nedelja. Iskreno, oseća se uvređeno. Rekao mi je da ide na odmor u Avganistan, jer ga ljudi tamo više vole."

Čejni je tokom nedavne posete Avganistanu bio meta atentata. U vezi sa kontroverznim otpuštanjem federalnih tužilaca Buš je rekao:

"Priznajem da smo stvarno pogrešili kad smo ih otpustili. Dokaz koliku smo grešku napravili je to što javnost sa simpatijama gleda na advokate."

Bilo je reči i o pretendentima demokrata na Belu kuću. Predsednik je primijetio da među zvanicama nema Baraka Obame za koga - kako je u šali pojasno - i skup novinarskog udruženja, nije bio dovoljno medijski interesantan. Komičari popularnog TV programa "Ko je to uostalom rekao?" bili su profesionalno zaduženi za dobro raspoloženje, a zvezda večeri bio je kontroverzni, glavni politički savetnik predsednika Buša, Karl Rouv koji je sa komičarima na bini, kao MC Rouv bio sastavni deo imporvizovanog rep performansa.

XS
SM
MD
LG