Linkovi

Stopostotan učinak gostiju, Kobi Brajant kao običan čovek


Četiri utakmice NBA sezone odigrano je u utorak uveče, a gostujući timovi imali su stopostotan učinak. Klivlend je obezbedio mesto u plej-ofu, Minesota prokockala neverovatnu prednost, Kobi Brajant se ispromašivao, a Dalas došao na korak od 60 pobede u sezoni

Indijana – Klivlend 94:105

Košarkaši Klivlenda pobedom su započeli seriju od pet uzastopnih gostovanja i značajno popravili atmosferu posle tri poraza u prethodna četiri meča. Indijana nije bila dorastao rival Kavsima, koje je kao i obično predvodio Lebron Džejms sa 26 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Zidrunas Ilgauskas je ubacio 23 poena, dok je Saša Pavlović, kao starter, za 28 minuta igre postigao 13 poena (6-7, 0-2, 1-2), uz 2 asistencije. Sedam poena Pavlović je postigao u ključnoj poslednjoj četvrtini, a kada je on u postavi koja počinje utakmicu, Klivlend ove sezone ima skor 13 pobeda i 4 poraza.

Minesota – Sijetl 106:114

Umesto da se približi osmom mestu na Zapadu, Minesota je doživela možda ključni poraz u borbi za plej-of. Predvođeni Kevinom Garnetom, kome je samo jedna asistencija nedostajala za "tripl-dabl" (20 poena, 12 skokova, 9 asistencija), Timbervulvsi su pet minuta pre kraja treće četvrtine vodili sa 25 razlike, ali su u preostalom periodu nadigrani 51:18, uključujući seriju 25:2 na kraju meča. Dominirao je Rašar Luis sa 21 od ukupno 35 poena u poslednjoj četvrtini. Marko Jarić igrao je 12 minuta i završio sa 7 poena, bez promašaja (2-2, 1-1, -).

Nju Orleans – Dalas 89:105

Trenutno vodeći tim NBA lige Dalas prošetao se kroz Oklahoma Siti, ostvarivši 21. uzastopnu pobedu nad Hornetsima, što je najduži aktivni niz u sva četiri američka profesionalna sporta. Poslednji put Hornetsi su pobedili Mevse u prošlom veku, 17. novembra 1999, kada su još bili smešteni u Šarlotu. Sinoć, sve je bilo rešeno vrlo brzo, pa su najbolji pojedinci gostiju, Džoš Hauard (25 poena, 10 skokova), Dirk Novicki (15 koševa) i Džejson Teri (19 poena, 7 asistencija) poslednju četvrtinu presedeli na klupi. Peđa Stojaković i dalje se oporavlja od operacije leđa, ali je trener domaćih Bajron Skot najavio da postoji 50 odsto šansi da srpski internacionalac zaigra u subotu protiv Njujorka.

L. A. Lejkers – Memfis 86:88

Željni osvete zbog činjenice da im je pre pet dana Kobi Brajant ubacio 60 peona, košarkaši Memfisa bili su odlučni da ga zaustave, ali verovatno ni sami nisu verovali da će im to u tolikoj meri uspeti. Posle pet sjajnih partija, Brajant je sinoć u "Stejpls Centru" bio običan čovek, postigao 23 poena, uz procent šuta ispod 30 odsto, a Memfis je iznenadio Lejkerse, uz odlične partije rukija Terensa Kinsija (24 poena, 7 skokova) i Rudija Geja (20 koševa, 12 skokova, 5 asistencija, 4 blokade) i standardnog Pau Gasola (10 poena, 16 skokova, 7 asistencija, 3 blokade). Brajant je opet imao priliku da donese produžetak u poslednjoj sekundi, ali ga je Gasol izblokirao.

XS
SM
MD
LG