Linkovi

Prodaja Sonijeve konzole PS3 u Evropi počinje 23. marta


Nakon nekoliko odlaganja, koja nisu baš obradovala potrošače, Sonijeva konzola Plejstejšn 3, konačno stiže u prodavnice u Evropi. Sudeći prema narudžbama koje su stigle prije početka prodaje, očekuje se da će nova Sonijeva konzola za video igrice biti veliki hit.

Prodavci zadovoljno trljaju ruke i čekaju zaradu od prodaje novih Sonijevih konzola, Plejstejšn 3. U Britaniji će prodavnice, da bi se mušterije što prije obradovale, biti otvorene već u četvrtak u ponoć. Majk Barns, menadžer jedne prodavnice u Londonu, kaže da je uzbuđenje među mušterijama na vrhuncu.

«Mislim da će ovo biti veliki uspjeh. Interesovanje je fenomenalano. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da isporučimo količinu koja je već naručena, jer je broj pred–narudžbi bio zaista veliki», kaže Barns.

Plejstejšn 3 je zaista moćna konzola, a u Soniju kažu da je popularna upravo zbog velikih mogućnosti koje nudi korisniku. Portparol kompanije Džonatan Farger, kaže da pored poboljšanja grafike, Plejstejšn 3 /PS3/ istovremeno predstavlja i DVD plejer visoke rezolucije, uz moguć pristup internetu – zarad softverskih dopuna i igranja on-lajn igrica.

«Umjesto da ispod TV prijemnika imate naslagano nekoliko uređaja, mi vam nudimo sve u jednom jednostavnom sofisticiranom aparatu», kaže Džonatan Farger.

Početak prodaje u Evropi odlagan je nekoliko puta. Na nezadovoljstvo Sonija, a pogotovo mušterija. Konzola je inače, u novembru, puštena u prodaju u Japanu i SAD. Svi aparati prodati su prije Božića. Farger kaže da je početak prodaje u Evropi pomjeren nekoliko puta zbog problema u mas-produkciji, jer konzola u sebi sadrži DVD plejer za Sonijevu, takozvanu Blue Ray tehnologiju.

«Da je sve bilo idealno, konzola bi i u Evropi počela da se prodaje prošle godine. Ovako, odlaganjem početka prodaje obezbjedili smo da u prodavnicama neće faliti konzola».

Od 23. marta kada počinje prodaja u Evropi, potrebno je još samo da izdvojite 800 dolara da je platite. Plejstešn 3 je duplo skuplji od rivalskih konzola, Nintenovog Vi i Majkrosoftovog X-Boksa.

XS
SM
MD
LG