Linkovi

Danas vam predstavljamo romantični triler «Premonition»


Sandra Bulok tumači glavnu ulogu u novom romantičnom trileru, kao žena koja se nađe između onoga za šta zna da je stvarnost i košmara za koji se plađi da će se obistiniti.

Naizgled idiličan život domaćice iz predgrađa Linde Henson se ruši kada joj policajac na vratima njene kuće kaže da joj je muž poginuo u saobraćajnoj nesreći. Onda se sledećeg jutra probudi i otkrije da njen muž Džim leži u krevetu pored nje i da je živ.

Međutim ista sitacija počinje da se ponavlja … i dan kasnije Linda se budi, a u dnevnoj sobi je dočekuje rodbina koja je u žalosti. Ona počinje da veruje da je u pitanju "Predosećaj" i postaje odlučna u nameri da izmeni tragičnu subinu svog supruga.

Sandra Bulok igra Lindu i kako kaže morala je da se pomiri sa tim u šta sama veruje kada je reč o o uznemirujućem osećaju da će se nešto dogoditi.

«Ja zaista mislim da postoji nešto u ljudskoj prirodi. Možete ga zvati intuicija ili instinkt … ali ljudi ponekad znaju šta će se dogoditi. Mislim da se to dogodilo mnogima, i kada vam neko kaže 'Imao sam loš osećaj i onda se to ostvarilo' ne znate kako to da objasnite. Sa stanovišta nauke jeste neobjašnjivo, ali ja verujem da se to dešava.»

Džulijen Mekmehon, poznat po ulozi negativca u filmu "Fantastična četvorka", ali i u popularnoj kablovskoj TV seriji "Nip/Tuck" tumači ulogu Lindinog muža, Džima. Australijski glumac objašnjava da lik koji tumači nije svestan subine koja ga, prema verovanju njegove supruge – očekuje.

On bi trebalo da živi svoj život normalno, ali tu je ta njegova žena koja počinje da biva malo čudna, govori mu da ne ide na posao, da ne ide ovamo, da ne radi ovo i ono … sve te ludosti i to u trenucima dok je njihova veza prilično u krizi. Stoga sam mislio da je moja uloga da donekle učvrstim stvari, u smislu da smo mi u jednom trenutku bili normalna porodica i da je ovo način kako živimo. Bez obzira na to što se ona ponašala otkačeno, svaki put kada bi nam se vratila bilo bi kao da vodimo normalan život.

Ukoliko vam izgleda zbunjujuće za opisati, kaže Sandra Bulok, zamislite koliko je bilo teško to odglumiti.

«Bilo mi je zaista teško. Mislila sam da ću da odlepim. Otišla sam kod reditelja i rekla da mi je teško i da ne znam šta da radim. On se samo nasmejao i rekao da upravo tako i treba da se osećam. Bilo je puno nedoumica, da li je ona baš u iskorenoj žalosti? Kada ta žalost prelazi u poricanje i bes? I kada postaje besna zbog svega što se dogodilo? Morate da se uvučete u sve to, a nije baš bilo lepo.»

Reditelj Menan Japo kaže da nije morao da razmišlja o nekim nerazjašnjenim delovima priče koji će možda zbuniti publiku. Nemački autor ističe da se film zasniva na poverovanju u emocije lika koji tumači Sandra Bulok.

«Jednom kada poverujete u t, detalji i ostalo postaju manje važni … a tako i treba, jer u jednom trenutku priča i film treba da prerastu u nešto veće, i ja mislim da do toga dolazi. Jasno razumete da nije reč samo o trileru o ovome ili onome, već o gubitku i mnogo više od toga. Poenta filma je ono što se dešava unutar nje.»

Sandra Bulok kaže da je i njoj, kada je prihvatila tu premisu i prestala da preispituje detalje, bilo lakše da krene na emotivno putovanje.

"Premonition" je napisao Bil Keli, a u ostalim ulogama pojavljuju se Piter Stormar kao psihijatar od koga Linda traži odgovore, i Amber Valeta, kao žena u životu njenog muža, koja možda poseduje ključ za promenu tragičnog ishoda.

XS
SM
MD
LG