Linkovi

Automobili japanskih proizvođača najpouzdaniji


Prema redovnom godišnjem izveštaju magazina “Consumer Reports” automobili japanskih proizvodjača Tojote i Honde su najpouzdaniji na američkom tržištu, ali su i modeli nekih američkih kompanija, poput Linkolna i Dženeral Motorsa, uspeli da naprave pomak.

Već je manje-više uobičajeno da su Tojota I Honda pri vrhu liste pouzdanosti prema godišnjim izveštajima magazina “Consumer Reports”. Magazin predvidja buduću pouzdanost na osnovu dosadašnjih podataka.

Tojotina vozila proglašena su za najpouzdanija prošle godine, popevši se sa trećeg na prvo mesto odakle su potisnula sopstveni ogranak Leksus, koji je pao ne peto mesto. Honda je zauzela drugo mesto, dok je Tojotina marka Sajon na trećem, a Hondin ogranak Akura na četvrtom.

Medju američkim modelima, Fordova marka Merkjuri je na 14. mestu, dok je novi model Linkolna, Zefir pomogao da se taj ogranak Forda popne sa 30. na 13. mesto. Redizajnirani model velikog sportsko-terenskog vozila, Jukon pomogao je Dženeral Motorsu da se popne sa 11. na 14. mesto.

Najlošiji medju američkim modelima je Krajslerov Džip, koji je zauzeo 32. mesto medju 36 kompanija.

XS
SM
MD
LG