Linkovi

Dalas zaustavljen u Ouklendu posle 17 uzastopnih pobeda


Pet utakmica NBA sezone odigrano je u ponedeljak uveče, a najveće iznenađenje priredili su Golden Stejt Voriorsi koji su najboljem timu lige Dalasu naneli prvi poraz u poslednjih 18 utakmica. Bio je to tek treći neuspeh Mevsa u poslednja tri meseca i 10. poraz ove sezone, uz 52 trijumfa. Ukoliko žele da izjednače rekord Čikago Bulsa iz 1996. godine, moraće da trijumfuju na preostalih 18 mečeva.

Veče posle najubedljivije pobede u sezoni, izabranici Ejvorija Džonsona izgledali su kao prosečan NBA tim, a ne kao ekipa koja nije izgubila meč još od 25. januara. Upravo zato, njihov najduži pobednički niz u istoriji kluba, završio se na cifri 17, što je ironično bila i konačna razlika u korist raspoloženih Golden Stejt Voriorsa – 117:100. Rezervista Mikael Pjetrus bio je najefikasniji sa 20 poena, dok su četvorica startera domaćih postigla po 16 – Ričardson, Džekson, Herington i Bedrins. Identičan učinak kod Mevsa imali su Džejson Teri i Devin Heris.

Drugi put u poslednje tri utakmice Leandro Barbosa postigao je 32 poena, što mu je rekord karijere, a Finiks je lako i ubedljvo pobedio Hjuston – 102:82 za 10. trijumf u poslednjih 11 mečeva, od All-Star vikenda. Još petorica košarkaša Sansa imala su dvocifren učinak, a Šon Merion i "dabl-dabl" - 14 poena, 15 skokova. Kod Rokitsa, kojima je ovo bio šesti uzastopni poraz u duelu sa Finiksom, najefikasniji je bio Trejsi Mekgrejdi sa 19 koševa, ali je imao čak 28 pokušaja iz igre (osam pogodaka).

U ostalim utakmicama, Toronto je trijumfovao u Milvokiju – 108:93, Nju Džersi u Memfisu – 113:102, dok je Šarlot u svojoj dvorani bio bolji od Orlanda – 119:108. Darko Miličić je bio u prvoj petorci i za 26 minuta postigao 8 poena, uz 4 skoka, 2 blokade i jednu asistenciju.

XS
SM
MD
LG