Linkovi

Najmanje 58 osoba poginulo a više povređeno u samoubilačkim napadima u Bagdadu


Najmanje 58 osoba je poginulo danas u Iraku, od kojih je više od 40 osoba poginulo u različitima napadima u Bagdadu, saopšteno je u iračkoj prestonici. Automobil bomba eksplodirao je u centru Bagdada u trenutku prolaska šiita koji su se vraćali sa hodočašća iz svetog grada Kerbale. U tom napadu je bilo više od 30 mrtvih i 25 ranjenih, naveli su bezbednosni izvori. Najmanje deset civila je poginuloi sedam je ranjeno u samoubilačkom napadu u severoistočnom delu iračke prestonice. Kamikaza, je noseći oko struka eksplozive, ušao u jedan autobus i digao se u vazduh.

U zasedi talibana ubijeno osam avganistanskih policajaca

Najmanje osam avganistanskih policajaca ubijeno je u napadu talibana u južnoj avganistanskog provinciji Kandahar, saopštila je danas lokalna policija.

"Talibani su noćas iz zasede ubili osam policajaca", rekao je general Razik, načelnik pogranične policije u Kandaharu.

On je dodao da su napadači, posle kratke razmene vatre sa avganistanskim policajcima, uspeli da pobegnu. Potaga za napadačima je u toku. U poslednjih nekoliko nedelja, ovo je najsmrtonosniji napad talibana u Kandaharu, avganistanskoj provinciji u kojoj su napadi na pripadnike vojske i međunarodnih snaga najčešći.

XS
SM
MD
LG