Linkovi

Najatraktivnija elektronika za muškarce – MP3 plejeri


Ove godine kao najatraktivnija elektronika za muškarce – kažu stručnjaci – nameću se izuzetno mali MP3 plejeri, bežične slušalice i visoko sofisticirani otvarači za boce, kao služe i kao ukras na frižideru.

Met Svonston, direktor sektora poslovne analize u Asocijaciji proizvođača konzumentske elektronike, kaže da su ovogodišnje atrakcije kombinacija hardvera i softvera i da se uglavnom radi o unapređenim modelima iz protekle sezone. Manje glomaza elektronika finog dizajna privlači i lepši pol, koji prema istraživanjima inicira čak 57 odsto svih kupovina elektronske opreme.

Svonston kaže da je danas skoro nemoguće govoriti o aparatima koji su namenjeni samo ženama ili muškarcima i da se konzumentska elektronika poslednje generacije definitivno može posmatrati kao uniseks.

No, u Los Anđelesu, u potrazi za predvodnicima trendova za muškarce, magazin Džentlmen Kvoterli poveo nas je u prodavnicu koju je opisao kao Težište modernog alfa muškarca.

Vlasnik radnje Daren Gold biznis je izgradio na željama sofisticiranog urbanog muškarca koji veoma brine o životnom stilu. Za takve u Americi postoji i posebna definicija – metroseksualac. Deren God kaže da su Eplovi plejeri Ipod i brojne spravice specijalno namenjene tim plejerima – poput specijalnih visokokvalitetnih slušalica – apsolutni hit.

Epl je inače prošle godine prijavio rekordnih 71. milijardu dolara profita, od čega samo u decembru 2006. milijardu. Prodaja Ipoda povećala se 50 odsto u odnosu na prošlu godinu. U prodavnici Alfa Gear među popularnijim artiklima je i novi rashladni uređaj za vino u kome se boca šardonea, po rečima vlasnika radnje, ohladi za tri minuta, a dobro se prodaje i italijanski džins, prerađen u tečnostima organskog porekla.

XS
SM
MD
LG