Linkovi

Četvoro osumnjičenih za ubistvo braće Bitići


Tužilaštvo za ratne zločine Srbije objavilo je da je podnet zahtev za sprovodjenje istrage protiv četiri osobe koje su uhapšene i osumnjičene za ubistvo trojice braće Bitići, Albanaca sa Kosova sa američkim državljanstvom. Oni su ubijeni u julu 1999. pošto što su oslobođeni iz zatvora u Prokuplju.

Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu pozdravila je danas napredak u rešavanju slučaja Bitići, izrazivši očekivanje da će "srpska policija i pravosudje nastaviti sa nastojanjima da u potpunosti istraže, uhapse i krivično gone sve umešane u taj zločin.

Američki Sekretarijat zapravosuđe će preko Federalnog istražnog biroa nastaviti da podržava nastojanja Srbije, a vodiće i spostvenu istragu u skladu sa američkim propisima, navodi se u saopštenju.

Optuženo pet Albanaca

Civilna misija Ujedinjenih nacija na Kosovu objavila je danas da su petorica Albanaca sa Kosova optužena zbog paljenja srpskih kuća i uništavanja druge imovine tokom nasilja u martu 2004. godine UNMIK je istovremeno upozorio predstavnike pokreta Samoopredeljenje da će snositi sve posledice eventualnih nereda tokom demonstracija koje je taj pokret najavio za subotu. U saopštenju se kaže da policija neće tolerisati nasilje.

XS
SM
MD
LG