Linkovi

Predsednik Buš: Teroristički neprijatelji slede ideologiju mržnje i smrti


Predsednik Buš je izjavio da nanošenje poraza terorizmu u krajnjoj liniji zavisi od pružanja optimistične slike o budućnosti. Predsednik Buš kaže da je američka diplomatija od kritične važnosti za osiguranje bezbednosti njenih gradjana u svetskoj borbi protiv terorizma:

”Teroristički neprijatelji slede ideologiju mržnje i smrti. U dugoročnom smislu, jedini način da im se nanese poraz jeste nudjenje pozitivne, optimistične vizije, pune nade.“

Predsednik Buš je to izjavio tokom ceremonije polaganja zakletve za zamenika državnog sekretara, Džona Negropontea, koji je protekle dve godine bio na položaju direktora obaveštajnih službi, a pre toga služio kao američki ambasador u Iraku i Ujedinjenim nacijama. Buš je rekao da će Negroponte delovati kao glavni operativni funkcioner Stejt departmenta, i da će zajedno sa Kondolizom Rajs i direktorima drugih federalnih agencija osiguravati da Amerika govori jednim glasom. Američki predsednik je pohvalio Negroponteov rad na položaju direktora obaveštajnih službi, rekavši da je unapredio sposobnost Sjedinjenih Država da prikupljaju i analiziraju informacije.

”Žao mi je što dolaskom u Stejt department više neće svakoga jutra biti u Ovalnom kabinetu, kako bi svoju mudrost podelio samnom. A on te mudrosti ima mnogo. Snažno pozivam mladje diplomate da se upišu u njegov kalendar da bi im objasnio kako da najbolje rade svoj posao. Ja sam učinio isto.“

Negroponte kasnije ove nedelje putuje u Japan, Kinu i Južnu Koreju, radi diskusija o borbi protiv terorizma i o situacijama u Iraku, Iranu, Avganistanu i Severnoj Koreji.

XS
SM
MD
LG