Linkovi

Povremeni reprezentativac Srbije Radmanović: Lagao sam i kajem se!


Vladimir Radmanović je "prva vest" na sportskim stranama svih novina u Los Andjelesu, ali razlog nisu bile njegove dobre partije u dresu Lejkersa, već priznanje da je lagao svoje poslodavce, kada im je saopštio da je povredio rame prilikom pada na ulici!

Povremeni reprezentativac Srbije priznao je da je povredu zbog koje će pauzirati oko osam nedelja ustvari zadobio vozeći snoubord u zimskom centru Park Sitiju, u državi Juta. U svom javnom izvinjenju klubu, trenerima, saigračima i navijačima, izrazio je kajanje zbog takvog svog ponašanja. Kao verovatno svaki profesionalni sportista, on je u svom ugovoru imao klauzulu kojom mu je zabranjeno da se bavi bilo kojom aktivnošću koja nosi rizik od povredjivanja. Pod tim se, naravno, podrazumevaju skijanje i vožnja snouborda.

Mediji u Kaliforniji špekulisali su mogućnošću da Lejkersi čak raskinu saradnju sa srpskim krilnim košarkašem, ali će on biti kažnjen samo novčano. Radmanović je letos kao slobodan agent stigao iz komšijskih Klipersa, potpisavši petogodišnji ugovor vredan 30,2 miliona dolara, koji zasad nije opravdao svojim igrama.

NBA: Detroit i Finiks sigurni

Lideri Istoka Detroit Pistonsi i drugoplasirani na Zapadu, Finiks Sansi, zabeležili su nove pobede, dok su Los Andjeles Lejkersi prekinuli seriju od šest poraza, najdužu u karijeri trenera Fila Džeksona.

Detroit je posle tri četvrtine rezultatske klackalice preuzeo stvari u svoje ruke i drugi put ove nedelje dokazao da je bolji od Orlando Medžika - 94:89. Novopečeni starter "magičnih" Darko Miličić bio je solidan u duelu sa timom koji ga je 2003. godine draftovao sa druge pozicije. Za 34 minuta provedena na parketu zabeležio je osam poena, šest skokova i jednu blokadu, uz šut iz igre 4-7.

Finiks nije imao težak posao u duelu sa sve gorim Minesota Timbervulvsima. Sansi su drugu deonicu rešili u svoju korist sa 17 poena razlike i zatim samo održavali visoku prednost do konačnih 116:104. Marko Jarić za 31 minut je doneo Minesoti osam poena, dva skoka i tri asistencije, uz isto toliko izgubljenih lopti.

Lejkersi su kod kuće više nego lako savladali Boston Seltikse, u meču koji već odavno ne predstavlja derbi lige. Kobi Brajant je za samo 31 minut nanizao 38 poena, devet asistencija i pet ukradenih lopti.

Na ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati:

Toronto - Indijana 110:88,
Šarlot - Filadelfija 102:87,
Atlanta - Hjuston 105:99,
Njujork - Milvoki 95:93,
Nju Džersi - Sakramento 109:96,
Čikago - Vašington 105:90,
Nju Orleans - Sijetl 98:97,
Portland - Memfis 102:103 i
Los Anđeles Lejkers - Boston 122:96

XS
SM
MD
LG