Linkovi

NBA All-Star: Ubedljiva pobeda Zapada, Kobi Brajant MVP!


Najbolji košarkaši Zapadne konferencije pobedili su u 56. NBA All-Star utakmici, koja je održana u Las Vegasu. Zapad je vodio tokom celog meča i na kraju ostvario ubedljivu pobedu - 153:132, a za MVP-ja utakmice proglašen je Kobi Brajant.

Bek Lejkersa je završio sa 31 poenom, uz 5 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti i zasluženo dobio priznanje za najkorisnijeg – drugi put u karijeri (prethodno 2002. u rodnoj Filadelfiji, kada ga je publika je izviždala). U imu Istoka istakli su se Lebron Džejms sa 28 poena, 6 skokova i 6 asistencija i Dvajt Hauard sa "dabl-dablom" - 20 poena, 12 skokova.

Prvi put u istoriji utakmica je odigrana u gradu koji nema NBA tim, uz već tradicionalno prisustvo mnogobrojnih javnih ličnosti, poput guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera sa suprugom Marijom Šrajver. Od pevača i glumaca tu su bili Prins, Bijonse i Džej Zi, Didi, Dejvid Haselhof, Iva Longorija, Ludakris, Kris Taker, Stiv Karel, Kameron Dijaz i drugi. U poluvremenu su nastupile muzičke zvezde Toni Brekston i Kristina Agilera, uz kanadsku cirkusku trupu Cirque de Soleil, koja tokom cele godine igra različite predstave u nekoliko hotela u Las Vegasu.

Sama utakmica bila je, kao i obično, revija zakucavanja i egzibicionih poteza, a Zapad je igrao izuzetno kolektivno i zabeležio rekord sa 52 asistencije. U odsustvu povređenih Stiva Neša i Alena Ajversona, u toj kategoriji se istakao Trejsi MekGrejdi sa čak 11 dodavanja za koš. Još jedan rekord koji su igrači Zapada ovog puta srušili jeste neverovatnih 69 pogodaka iz igre

Sledećeg februara domaćin All-Star vikenda biće Nju Orleans, u sklopu akcije oživljavanja tog grada posle uragana Katrina.

XS
SM
MD
LG