Linkovi

Američka armija sumnja da je vođa Al Kaide ranjen u okršaju sa policijom


Američka vojska u Iraku saopštila je danas da nema informacija da je lider terorističke organizacije Al-Kaida Abu Ajub al-Masri sinoć ranjen u jednom napadu severno od Bagdada. Pozivajući se na izvore u iračkom Ministarstvu unutrašnjih poslova, televizija Al-Arabija iz Dubaija je kasno sinoć javila da je Al-Masri ranjen u jednoj pucnjavi severno od Bagdada. Televizija je prenela da je u pucnjavi poginuo Al-Masrijev pomoćnik, ali nije navela druge detalje.

"Mislimo da Al-Masri nije ni ranjen ni ubijen tokom protekle noći", izjavio je portparol američke vojske, pukovnik Kristofer
Garver.

Al-Masri je takodje poznat pod imenom Abu Hamza al-Muhadžir. Veruje se da je Al-Masri, poreklom iz Egipta, lider Al-Kaide u Iraku posle ubistva jordanskog vodje tog krila Abua Musaba al-Zarkavija.

Al Kaida emitovala snimak napada u Avganistanu

Na internet sajtu koji koriste islamski ekstremisti, danas je emitovan snimak terorističke mreže Al Kaida koji, navodno, prikazuje napad pobunjenika na američke i avganistanske snage bezbednosti na jugu Avganistana. Na snimku se vidi minobacački napad pobunjenika na položaje koalicionih snaga severno od Kandahara, izvestio je AP. Američka agencija navodi da za sada nije moguće potvrditi ni u američkoj ni u avganistanskoj vojsci da li je napad izveden na njiov položaj u Argandabu, a nije poznat ni ishod napada. Najnoviji snimak Al Kaide ima za cilj da umanji značaj tvrdnji američke vojske da dobija rat protiv talibana u Avganistanu, ukazuje AP. Istovremeno, talibanski komandat Mula Abdul Rahim, najavio je da su njegovi borci spremni da razmeste 10.000 talibana i da počnu prolećnu ofanzivu protiv stranih trupa u Avganistanu.

XS
SM
MD
LG