Linkovi

Koštunica: Neprihvatljivo da se pravnim nasiljem rasparčava Srbija


Delegacija kosovskih Srba došla je u Beograd da ponovo saopšti kako je Ahtisarijev plan neprihvatljiv i da treba kadrovski pojačati pregovarački tim Beograda pred razgovore u Beču.

U razgovoru sa predstavnicima Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije izraženo je zajedničko zadovoljstvo što je Skupština Srbije usvojila Rezoluciju koja odbacuje sve delove iz Ahtisarijevog predloga koji se odnose na status Pokrajine.

Odlazeći premijer Vojislav Koštunica rekao e u razgovoru sa delegacijom kosovskih Srba da će pregovarački tim u Beču izneti najbolje i neporecive argumente zašto je apsolutno neprihvatljivo da se pravnim nasiljem rasparčava država Srbija, kaže se u vladinom saopštenju izdatom posle razgovora u kojem je naglašeno da Povelja UN garantuje Srbiji nepovredivost međunarodno priznatih granica.

Šef delegacije Srba Milan Ivanović rekao je da u Beču ne treba pregovarati o nikakvoj trgovini sa EU o bilo kakvim kompenzacijama.

Funkcioner Demokratske stranke i član beogradskog pregovaračkog tima Goran Bogdanović rekao je da se viđenje kosovskog problema te stranke ne razlikuje od onog predstavljenog u Skupštini Srbije i ponovio da se samo pregovorima može doći do kompromisnog rešenja koje će zadovoljiti obe strane.

Članovi Predsedništva G17 Plus i delegacija Srba sa Kosova i ocenili su da Vlada Srbije treba da bude što pre formirana kako bi sve institucije radile punim kapacitetom.


XS
SM
MD
LG