Linkovi

Memet Okur i Rej Alen umesto Neša i Ajversona na All-Staru


Komesar NBA lige Dejvid Štern odredio je turksog internacionalca Memeta Okura i jednog od najboljih šutera lige Reja Alena kao zamene za dvojicu povređenih zvezda ekipe Zapada na predstojećem All-Star vikendu u Las Vegasu.

Njih dvojica će zameniti Stiva Neša, koji ima upalu desenog ramena, i Alena Ajversona, koji je izvrnuo desni članak. Alenu će to biti četvrti nastup, dok će Okuru to biti debi na All-Star utakmici. Komesar Štern na kraju je morao da odredi četiri zamene za tim Zapada, pošto su prethodno otkazali Jao Ming i Karlos Buzer, umesto kojih su pozvani, takođe debitanti Karmelo Entoni i Džoš Hauard. Ove godine, po prvi put u istoriji NBA, All-Star vikend održava u gradu koji nema svoj NBA tim.

Protekle večeri, odigrano je sedam utakmica NBA sezone, a zvezda večeri bio je Dirk Novicki, sa 38 poena, 11 skokova i 8 asisetencija u pobedi Dalasa nad Milvokijem – 99:93. Bio je to osmi uzastopni trijumf trenutno vodećeg tima lige, treći zaredom na gostovanju.

Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore aktivan je bio Vladimir Radmanović, čiji su Lejkersi posle tri poraza u seriji na turneji po Istoku, nastavili sa neuspesima i u svom "Stejpl Centru". Iznenadio ih je Njujork – 107:106, iako je Kobi Brajant ovog puta bio u sastavu, za razliku od poslednjeg duela pre nekoliko dana u Njujorku, kada je odraživao jednu utakmicu suspenzije. Brajant je bio najefikasniji sa 31 poenom, ali posle odlučujućeg zakucavanja Edija Karija, sedam sekundi pre kraja, nije uspeo da dođe do lopte u poslednjem napadu, a Lamar Odom nije bio precizan u šutu za pobedu. Vladimir Radmanović bio je starter i za 21 minut postigao 9 poena (3-6, 1-3), uz po 2 skoka i asistencije.

Nju Džersi je doživeo težak poraz kod kuće od San Antonija – 107:82, što je i razumljivo jer se već odsutnima Krstiću i Džefersonu pridružio i Džejson Kid koga muče bolovi u leđima. Prvi put u 2007. godini, tek peti put ove sezone, priliku je dobio i Mile Ilić, odigrao poslednja dva minuta i 14 sekundi, ali nije uputio nijedn šut ka košu. U svojoj prvoj sezoni, Ilić je nas parketu ukupno proveo 5 minuta i 53 sekunde i još se nije "upisao".

Rezultati

Majami - Portland 104:85
Nju Džersi - San Antonio 82:107
Milvoki - Dalas 93:99
Memfis - Nju Orlians 108:104
Hjuston - Sakramento 109:104 (P)
Čikago - Toronto 111:112
L. A. Lejkers - Njujork 106:107

XS
SM
MD
LG