Linkovi

Ben Tejlor objavio novi album «Another Run Around the Sun»


Teško je zamisliti dete koje odrasta u kući dvoje popularnih muzičara a koje od malih nogu ne privlači svet muzike. Medjutim, to je bio slučaj pevača Bena Tejlora koji je u početku maštao o tome da postane farmer. Tejlor je nedavno posetio Glas Amerike gde je sa Lerijem Londonom razgovarao o svom novom albumu – «Another Run Around the Sun».

Sin Džejmsa Tejlora i Karli Sajmon, pevač i tekstopisac Ben Tejlor, od malena j upoznao i prednosti i pritiske kojima ste izloženi kao dete izuzetno uspešnih muzičara. On sada nastoji da izgradi sopstveno ime u veoma kompetitivnoj industriji.

”Teško je reći koliki su oni uticaj izvršili na mene indirektno. Stalno su donosili neku muziku u kuću, ali su se trudili da se ne mešaju u moj izbor. Mislim da su bili veoma svesni činjenice da su neobično uspešni, da su primer šta se može desiti kad sve krene kako treba…”

Tejlor kaže da ga je umetnosti pisanja pesama naučila njegova majka, Karli Sajmon. On priča o specifičnom pristupu koji je imao kada je pisao jednu pesmu o njoj…

”Uvek sam pokušavao da napišem pesmu o svojoj majci, jer mi ona puno pomaže u tom procesu, ona je sjajan kantautor i uz to je sjajna majka. Ali to je jedna od onih pesama koje zvuče previše sladunjavo. Uvek sam tražio pravi način da izrazim šta osećam. Roditelji su gotovo kao prtljag, na aerodromu ste i vaš kofer se pojavljuje na pokretnoj traci, možda vam je malo neprijatno jer je vaša torba ružna, ili prevelika I glomazna, šta god, ali je vaša, i ne možete ništa drugo osim da je zgrabite sa trake, jer bi neko drugi mogao da je odnese. To je ono što osećam prema svojim roditeljima. Ja tu nemam izbora, oni su moji, i nema nikoga koga bih voleo više”.

”Ja se muzikom ne bavim dugo… Trebalo mi je vremena da se tu osećam prijatno, I doživim kao nešto što bi moglo da bude moj poziv. Proveo sam veći deo studija na putovanjima, učeći I studirajući sa ljudima u inostranstvu I pišući o tome.”

Sa muzičkim nasledjem kakvo Tejlor ima, teško je poverovati da je nekada razmišljao o tome da postane farmer.

”Još razmišljam o tome. Sa ove pozicije mi ta ideja deluje prilično privlačno, iako se sada trenutno osećam veoma prijatno. Ljudi misle da je za mene muzika očigledan izbor. Medjutim, ja imam dvoje roditelja koji su postigli uspeh, ali su stalno imali bračne probleme. Sa moje tačke gledišta, nije bilo posebno glamurozno doći kući iz škole, I sedeti gledajući crtane filmove dok čujete roditelje kako urlaju na svoje producente ili jedno na drugo. Trebalo mi je malo vremena, I ubedjivanja da poželim da se i sam bavim muzikom, ali izgleda je sada tako…” zaključuje Ben Tejlor.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG