Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Because I Said So»


Dobitnica Oskara Dajen Kiton tumači ulogu nametljive majke pop zvezde Mendi Mor u komediji o porodici, ljubavi i sreći. Dafne je majka udovica, koja je posvetila ceo svoj život svojim ćerkama. Dve starije su udate i Dafne, koju igra dobro poznata komičarka Dajen Kiton sada je odlučna u nameri da pronađe savrešnog partnera svojoj najmlađoj, Mili, koju glumi Mendi Mor.

Frustrirana zbog činjenice da veza koju ima Mili deluje izgleda suviše površno da ne vodi ka venčanju, Dafne se okreće Internet servisu za pronalaženje partnera:

Međutim, momak za koga majka misli da je savršen, nije ni blizu prikladan za Mili, kao momak koga je ćerka pronašla sama ... i tvrdoglavoj Dafne biće potreban veći deo filma da to shvati. Dajen Kiton kaže da je nametljiva majka praktično inventar u romantičnim komedijama, ali i ona sama veruje da je to tako zbog toga što ih ima puno i u stvarnom životu.

«Nikada u svom životu nisam mogla da zamislim da ću igrati ovakvu ulogu. Moja majka ni na koji način nije bila slična, ali sećam se nekih nametljivih majki mojih prijateljica i pitam se 'koliko je to uvrnuto?'. Očigledno, ima ih svuda u životu, tako da sam i ja igrala jednu i bilo je zabavno jer je bila posebno otkačena. Ova žena je bila potpuno luckasta.»

«Dok sam je igrala, mislila sam da sam sigurna da ja nisam takva majka, ali što više razmišljate, shvatate da je zaista teško da da pogledate sebe u ogledalo i vidite kako vas vidi vaša ćerka ... ili vaš sin, svejedno. Onda sam počela da mislim da možda ipak jesam takva ... ali na neki drugi način. Biti roditelj je stvarno divno iskustvo, ukoliko ste spremni da vidite ko ste u tom odnosu. Znate, briga … ja brinem o svojoj deci sve vreme. Potpuno sam obuzeta njima i kada je tako imate tendenciju da ih usmeravate previše.»

Kao Mili, Mendi Mor kaže da je namamljena u tu mešavinu frustracije i ljubavi, koja je poznata mnogim mladim odraslim osobama u odnosima sa roditeljima. Takođže je poimogla činjenica da je upravo Dajen Kiton inspirisala Mendi Mor da postane glumica, svojom legendarnom ulogom "Eni Hol":

«Pokušala sam da iskoristim nešto od tog obožavanja, jer sam to mogla da iskoristim za ulogu. Zaista mislim da je ona toliko zaljubljena u svoju majku, tako da sam pokušala da pronađem paralele i upotrebim ih u ulozi. Teško je ne obraćati pažnju kada radite sa nekim takvim … ona je velika ikona, koja toliko dugo opstaje u ovom poslu. Jednostavno ne možete da pobegnete od toga, tako da sam pokušala da iskoristim to sebi u prilog.»

Reditelj Majkl Lejman (Lehman), čiji hitovi datiraju do 1988. i trilera "Heathers", kaže da je odnos majke i ćerke koji je u srži ovog filma na neki način misterija za muškarce:

«Jedna od stvari u scenariju koja je bila toliko interesantna jeste ta otvorenost žena koje pričaju o tome kako se oblače i šta rade … na neki način to je ženski svet. To je meni kao muškarcu bilo zanimljivo, jer nije nam baš dozvoljen pristup tome na taj način.«

Da li ga to čini čik-flikom, namenjenim isključivo ženama?

«Definitivno mislim da je ovo film koji će direktno privući na žene. Reč je o odnosu majke i ćerke. Obično, romansa u filmovima više se sviđa ženama nego muškarcima, to je prihvaćeno shvatanje. I ne mislim da je to pogrešno.»

U filmu "Because I Said So" igraju još Loren Grejem i Pajper parabo, kao udate ćerke Dafne. Tom Everet Skot i Gejbrijel Maht igraju muškarce koji se nadmeću za naklonost Mili; a Sriven Kolins obnavlja žar za ljubavlju kod majke.


XS
SM
MD
LG