Linkovi

Poznate rezerve za All-Star utakmicu, rekordi Dvejna Vejda


Treneri 30 klubova NBA lige odredili su rezerve za predstojeći duel selekcija Istoka i Zapada na tradicionalnom All-Star vikendu u Las Vegasu. Najveće iznenađenje, mada mnogi kažu očekivano, je izostanak trenutno vodećeg strelca lige, Karmela Entonija, koji je karjem prošle i početkom ove godine odradio 15 utakmica supenzije zbog učešća u tuči u Njujorku, pa neki kažu da mu treneri nisu oprostili.

U svakom slučaju, starterima Zapada: Kobiju Brajantu, Trejsiju Mekgrejdiju, Timu Dankanu, Kevinu Garnetu i Jao Mingu, pridužili su se: Stiv Neš, Šon Merion i Amari Stodemajer iz Finiksa, Toni Parker iz San Antonija, Dirk Novicki iz Dalasa, Alen Ajverson iz Denvera i debitant Karlos Buzer iz Jute. Selekciju zapada vodiće stručni štab Finiksa na čelu sa Majkom Dantonijem, dok će stručni štab Vašingtona i trener Edi Džordan, pored startera Istoka, Gilberta Arinasa, Dvejna Vejda, Lebrona Džejmsa, Krisa Boša i Šakila O'Nila, na raspolaganju imati dvojicu debitanata: Kerona Batlera iz Vašingtona i Dvajta Hauarda iz Orlanda. Tu su još Čonsi Bilaps i Rip Hamilton iz Detroita, Vins Karter i Džejson Kid iz Nju Džersija, i Džermejn O'Nil iz Indijane.

Međutim, Karmelo Entoni još ima šanse za svoj debi na All-Star-u, s obzirom da Jao Ming sigurno neće biti spreman u naredne dve nedelje. Pored toga, neizvestan je i nastup Karlosa Buzera, koji se oporavlja od naprsnuća potkolenice. Sve zamene povređenih igrača odrediće lično komesar NBA lige Dejvid Štern.

Protekle večeri odigrane su samo dve utakmice NBA sezone, a pobede su ostavrili domaći timovi – Majami i Finiks. Sansi su bez ikakvih problema pobedili San Antonio – 103:87, uz 24 poena i 23 skoka Amarija Stodemajera, dok je na Floridi dominirao Dvejn Vejd, pogotovo u poslednjoj četvrtini kada je postigao 24 poena, što je novi klupski rekord. Vejd je završio sa 41 poenom, a usput je srušio još dva klupska rekorda: penale je šutirao 23-24, a imao je i 12 izgubljenih lopti. S druge strane, Lebron Džejms je ubacio 17 poena, uz 9 skokova i 6 asistencija, dok je Saša Pavlović za 15 minuta igre imao učinak: 10 poena (4-7, -, 2-2), po 2 asistecnije i ukradene lopte i jedan skok. Zvanični šampioni su trijumfovali - 92:89.

XS
SM
MD
LG