Linkovi

Izbori 08: Džozef Bajden se već 'poklizao'


Predizborna kampanja za predsedničke izbore 2008. već se zahuktava pošto se sve veći broj demokrata i republikanaca izjašnjava da će se takmičiti za nominaciju svoje stranke ili da razmišlja o takvom koraku. Juče je to učinio i uticajni demokratski senator, trenutno predsedavajući odbora za spoljnopolitičke odnose, Džo Bajden, koji je, medjutim, već na prvom koraku zapao u nevolje.

Umesto da obrazlaže svoje stavove o važnim političkim pitanjima senator Bajden je morao da objašnjava primedbu koju je izneo na račun suparnika medju demokratama, afroameričkog senatora Baraka Obame.

Bajden je rekao da je Obama prvi umereni afro američki klandidat koji je elokventan, inteligentan i izgleda lepo i čisto, drugim rečima, čovek iz priče. Bajden je kasnije izjavio da žali ako je ikoga uvredio, rekavši da se nije dobro izrazio.

“Pokušao sam, ali dosta nevešto, da dam kompliment. Senator Obama je fenomen. On je sjajan čovek, a umesto reč “čist” trebalo je da upotrebim reč svež - u smilsu da je nova ličnost i da ima nove ideje”, rekao je Bajden.

XS
SM
MD
LG