Linkovi

Ove nedelje predstavljamo vam film «Catch and Release»


Dženifer Garner, poznata po ulozi akcione heroine u TV seriji "Alias", demonstrira svoju romantičnu stranu u novom filmu o tajnama, vezama i pronalaženje 'prave' osobe.

Grej Viler se spremala da se uda za svog savršenog partnera Grejdija, ali pred samo venčanje, Grejdi gine u nesreći i umesto izricanja bračnih zaveta, ona dolazi u situaciju da drži posmrtni govor na njegovoj sahrani. Ispostaviće se da je to u stvari lakši deo. Grej ubrzo potomotkriva da je bilo stvari, vrlo važnih stvari o Grejdiju za koje nije znala, poput misterioznog milionskog računa u banci.

Međutim, to nije sve. Uprkos naporima Grejdijevog najboljeg prijatelja da to sakrije, ona saznaje da je njen pokojni verenik imao vezu s dugom ženom. Suočavanje sa tugom i bolom postaje još komplikovanije kada počene da je privlači Grejdijev drugar iz detinjstva Fric, momak koga je prethodno označila kao beskorisnog plejboja i nekog ko je loš primer.

Dženifer Garner pojavljuje se u ulozi Grej i kako kaže ne misli da je u pitanju samo to da je neko odabrao pogrešnu osobu.

«Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da je Grej sa Grejdijem napravila pogrešan izbor. Mislim da je morala da prođe kroz jedan od najtežih perioda u svom životu, što je nešto sa čime svi mi možemo da se poistovetimo, ne bi li postala osoba kakva treba da bude. Nije stvar u tome da je morala da izgubi Grejdija, nije moralo da bude tako teško, ali pozitivna stvar u svemu tome je da je naučila nešto o njemu i mnogo toga o sebi.»

Timoti Olifant tumači ulogu Frica, koga publika prvi put vidi na sahrani, kada se iskrade ne bi li spopadao jednu od devojaka koje služe hranu.

«Mislim da se on sa gubitkom prijatelja nosi malo drugačije nego što bih ja u ovom stadijumu svog života, ili bar želim da verujem u to, ali poenta je da se on suočava sa tim … stoga se nadam da je to ono što će pomoći ljudima da se pronađu u svemu tome.»

"Catch and Release" je napisala i režirala Suzana Grent, a Dženifer Garner smatra da film definitivno ima taj ženski dodir.

«Ja mnogo volim žene i bilo je divno da žena bude glavna. Zaista je na snimanje donela neku energiju, učinila saradnju smirenijom i zabavnijom. Nije bilo šanse da je namrštite, nikad je nisam čula da viče. Za svaki problem imala je odgovor. Bila je divna.»

Ako želite da namrštite secnaristkinju i rediteljku Suzanu Grent samo joj recite da je njen film 'chick flick'.

«Neće li to nekom dosaditi već jednom? Zaista zvuči dosadno.»

Iako priznaje da su ciljna grupa filma mlade žene, Grent kaže da zaista ne voli oznaku ženski film.

«Nisam pristalica bilo kakvih etiketa, koje na bilo koji način umanjuju nešto. Čini mi se da moramo da smislimo neko drugo pitanje. Na to sam dala odgovor za svaki film koji sam ikada napisala. 'Da li je ovo chick flick?' Ne znam.»

Međutim, zvezda filma nema ništa protiv.

«Obožavam 'chick flicks'. Ja sam jedna od tri sestre i volim d avidim kad devojke idu zajednno u bioskop. Mislim da je ovo film na koji bi trebalo da povedete svoju prijateljicu, sestru, majku ili ćerku. Smejaćete se, definitivno pustiti suzu i osećećete se dobro ... razmislićete malo i zapitati se '... ima li nešto što ne znam o svom mužu?»

U filmu "Catch and Release" igraju i Kevin Smit, kao prijatelj pametnjaković glavne junakinje, koji je ponekad stvarno pametan i Džulijet Luis, koja igra ženu iz Grejdijeve mračne prošlosti. Saundtrek je prepun romantičnih soft rok melodija dizajniranih da se dopadnu ciljnoj grupi filma, mladoj ženskoj publici.

XS
SM
MD
LG