Linkovi

Četiri suđenja za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije


U Haškom tribunalu iduće sedmice biće nastavljena četiri suđenja za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije. Od ponedeljka do petka biće nastavljeno suđenje bivšim zvaničnicima Srbije, vojnim i policijskim generalima - Milanu Milutinoviću, Nikoli Šainoviću, Dragoljubu Ojdaniću, Nebojši Pavkoviću, Sretenu Lukiću i Vladimiru Lazareviću. Oni su optuženi za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata tokom sukoba na Kosovu 1999. godine.

Čitave sedmice biće nastavljeno i suđenje bivšem komandantu Sarajevsko - romanijskog korpusa u Vojsci Republike Srpske Dragomiru Miloševiću, optuženom za ubistva, terorisanje i napade na civile u Sarajevu.

U sudnici će od sutra do četvrtka biti i bivši oficiri Vojske Republike Srpske, optuženi za zločine u Srebrenici - Vujadin Popović, Ljubiša Beara, Drago Nikolić, Ljubomir Borovčanin, Radivoj Miletić, Milan Gvero, Vinko Pandurević i Milorad Trbić. Od ponedeljka do četvrtka biće nastavljen proces i Jadranku Prliću i još petorici visokih hrvatskih zvaničnika takozvane Herceg Bosne.

XS
SM
MD
LG