Linkovi

Obelodanjena imena kandidata za najgora filmska dostignuća


Dok se čeka na proglašenje ovogodišnjih nominacija za Oskare, danas su obelodanjena imena kandidata za manje laskavo priznanje - «Zlatne maline», nagrade za najgora filmska dostignuća.

Najviše ovih, u Holivudu izuzetno nepoželjnih nominacija, odneli su filmovi «Little Man» i «Niske strasti 2». Oni su kandidovani u čak 7 kategorija, uključujući i najgori film, zajedno sa ostvarenjima «Lady in the Water», «Wicker Man», «Bewitched» i «Santa Clause 3». Šeron Stoun je kanidat za najgoru glumicu, a Tim Alen za najgoreg glumca. 27. dodela Zlatnih malina biće održana u subotu 24. februara, veče pre dodele Oskara.

Za to vreme, u Park Sitiju u Juti u toku je festival nezavisnog filma Sandens, na kome je premijerno prikazan film «The Savages». Glavne uloge tumače Oskarovac Filip Sejmur Hofman, i Lora Lini, koja je nekoliko puta bila kandidat za Oskara. Oni glume brata i sestru koji su iznenada prinudjeni da se staraju o svom dementnom ocu, sa kojim su odavno izgubili kontakt. Hofman kaže da film donosi novi pristup poznatoj temi porodičnih odnosa, dok Lora Lni dodaje da se ova drama bavi neizbežnim dilemama i pitanjima vezanim za zrelo doba i proces starenja...

XS
SM
MD
LG