Linkovi

Novak Djoković na Federera Jelena Janković protiv Serene Vilijams


Najbolji teniseri Srbije nastavljaju da pružaju fantastične partije na prvom gren slemu ove sezone u Melburnu. Novak Djoković je u trećem kolu savladao jedinog preostalog azijskog predstavnika Tajlandjanina Danai Udomčokea sa 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 5:7 6:1 po setovima i sada mu sledi duel sa najboljim igračem na svetu Rožeom Federerom!

Novak Djoković je tek u osmini finala izgubio prvi set na turniru, ali je Djoković protiv Udomčokea zabeležio neverovatnih 15 asova. Djoković je bio bolji i u igri na mreži, a kada se tome doda i mnogo bolja realizacija brejk poena, ne čudi što je srpski as izborio duel sa Švajcarcem, koji će predstavljati reprizu Dejvis kup duela od jesenas. Iako je nepriskosniveni Federer po svim parametrima apsolutni favorit, mladi Beogradjanin ne pomišlja na predaju. Iako je prihvatio ulogu favorita, Federer je istakao da se neće opustiti u duelu sa srpskim tinejdžerom, čija igra je znantno napredovala u poslednjih godinu dana.

Jelena Janković ponovo je trijumfovala bez izgubljenog seta, a ovoga puta u trećem kolu pala je Beloruskinja Viktorija Azarenko - 6:3, 6:4. Ovaj meč je u jednom trenutku bio prekinut zbog kiše, ali to nije smetalo Jankovićevoj da u nastavku prvi put u dosadašnjoj karijeri overi svoje mesto u osmini finala. Najboljoj srpskoj teniserki, koja je postavljena za 11. nosioca, bila su potrebna 93 minuta kako bi postavila stvari na mesto.

Jankovićeva je bila mnogo bolja u realizaciji poena nakon prvog servisa, dok je Azarenko napravila duplo više neiznudjenih grešaka. Najbolja srpska teniserka u osmini finala igraće protiv bivše pobednice Australijan Opena Serene Vilijams, koja je iznenadila petog nosioca Nadju Petrovu i slavila sa 1:6, 7:5, 6:3. Nakon meča Jankovićeva je rekla da je bilo izuzetno teško vratiti se u duel nakon prekida i dodala da je zadovoljna svojom igrom.

XS
SM
MD
LG