Linkovi

Jevrem Brković: Tužba Vrhovnog državnog tužioca "lako oboriva"


Crnogorski književnik Jevrem Brković poručio je da će najavljena tužba Vrhovnog državnog tužioca protiv njega biti "lako oboriva" i da će to biti još jedan poraz Vesne Medenice.

Brković je ranije rekao da se Medenica u jesen 1991. godine sa ocem i bratom u rodnom Kolašinu dobrovoljno prijavila i mjesec provela na dubrovačko-hercegovačkom ratištu. Medenica je odgovorila da nikada nije bila na dubrovačkom ratištu, niti se dobrovoljno prijavljivala bilo kojoj ratnoj jedinici i najavila sudski postupak potiv Brkovića.

"Neće biti teško dokazati, a to Kolašinci najbolje znaju, Vesnino ratno učešće na hercegovačkom, a ne na dubrovačkom frontu, kao dobrovoljke i pratilje svojih najbližih ukućana u tom ratnom pohodu", rekao je Brković.

On je poručio Medenici da će najavljena tužba biti još jedna njena lako oboriva tužba, još jedan tužiteljski poraz.

"Jeste, gospođo Medenica, bili ste na ratištu u Hercegovini, na sudu ću vam dokazati i šta ste tamo radili. Primite moju sućut za unaprijed izgubljeni proces", kazao je Brković.

Socijalistička narodna partija pozvala je danas predsjednika crnogorskog Ustavnog suda Mladena Vukčevića da podnese ostavku zbog zloupotrebe te funkcije.

Navodi se da se razotkrivanja nepotizma i samovolje režimskih moćnika Demokratske partije socijalista desilo i tokom boravka hrvatskog premijera Iva Sanadera Podgorici, koji je ambasadu Hrvatske otvorio u privatnoj kući Vukčevića u Tološima.

"SNP Crne Gore poziva Vukčevića, koji se u slobodnom vremenu preko partijsko-ličnog tendera uspješno bavi rentiranjem, da zbog zloupotrebe funkcije predsjednika Ustavnog suda, povodom sklapanja ugovora o korišćenju svog privatnog prostora od 500 kvadrata za potrebe strane zemlje, kao moralni čin podnese neopozivu ostavku", kaže se u saopštenju.


XS
SM
MD
LG