Linkovi

U Las Vegasu otvoren medjunarodni sajam elektronike


U Las Vegasu je otvoren medjunarodni sajam elektronike na kome su predstavljeni najnoviji uredjaji i tehnologije, od kojih će neki biti samo prolazna moda, dok će drugi, možda, promeniti način našeg života i rada.

Kada je prvi sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu otvoren pre 40 godina, izložene su dve osnovne vrste proizvoda – tranzistori i televizori. Danas su tu najrazličitiji uredjaji – od najnovijih i najvećih televizora visoke definicije, reko lap-topova glamuroznog dizajna do nameštaja koji igračima video igara pruža efekat sudara i eksplozija.

«Prosečna američka porodica danas poseduje 26 elektronskih proizvoda i troši gotovo 1500 dolara godišnje da bi ih nabavila».

Ove godine naglasak je na takozvanom «konektovanom» životu, odnosno tehnolgoiji koja omogućava da vas digitalni sadržaji, bilo da je reč o filmovima ili e-mailu prate kroz čitavu kuću, kao i kada ste napolju.

«Naša je ambicija da vam pružimo iskustva «konektovanog» života 24 sata dnevno.»

Kompanija LG Electronics je za to vreme pronašla rešenje za rat izmedju DVD plejera visoke definicije i takozvanog «blu-rej» formata. Ona je proizvela prvi plejer na svetu koji «čita» diskove oba formata.

XS
SM
MD
LG