Linkovi

«I-phone» objedinjuje telefon, Ajpod, kompjuter pa čak i kameru


Izvršni direktor kompanije Epl (Apple), Stiv Džobs, predstavio proizvod o kome već mesecima bruji industrija elektronike – «I-phone», novu generaciju uredjaja koji objedinjuje telefon, Ajpod, kompjuter pa čak i kameru. Ovo saopštenje izazvalo je ogromno interesovanje, što se odrazilo i na Vol Stritu, gde su deonice Epla za jedan dan skočile – osam procenata.

Novi uredjaj već deluje primamljivo potencijalnim kupcima, a posle Eplovog velikg saopštenja, hiljade ljudi pohrlile su da vide dva izložena Aj-fona.

“Lično, želim da nabavim “Ajfon”. Mislim da će svaka osoba koju privlače tehnološke čarolije poželeti da kupi jedan,” kaže novinar Dejvid Poug.

Novinar TV mreže ABC uspeo je da uzme u ruke pažljivo čuvani uredjaj, pošto je obećao da neće pobeći sa njim.

«Sam telefon je prilično mali, veoma je tanak, ima samo jedno dugme, a ostatak funkcioniše po principu ekrana osetljivog na dodir, to je ajpod, mobilni telefon, «blekberi» i kompjuter – sve u jednom» kaže Nil Karlinski.

Želite da surfujete po Internetu i vidite puni spektar boja? Ajfon vam to omogućava. Možete da telefonirate, ali i da gledate filmove, TV serije, muziku, e-mailovi, fotografije, u suštini sve što može kompjuter, u jednom fantastičnom pakovanju, obećava kompanija Epl.

«Nama je sasvim jasno da čitav svet postaje mobilan, i zaista verujemo da jedan ovakav uredjaj daleko moćniji od bilo kog mobilnog uredjaja ili telefona ikada stvorenog, a opet znatno jednostavniji za korišćenje – predstavlja budućnost», tvrdi Stiv Džobs.

Danas možete da slušate muziku preko većine mobilnih telefona, ali analitičari za tehnologiju kažu da ovaj proizvod izdvaja od svih drugih jednostavnost Ajpoda upakovanog u elegantni novi telefon. Ajfon neće biti u prodaji pre leta, ali za njim već vlada pomama.

«Želim ga, odmah. Moj drugi telefon će biti ljut kada otkažem taj plan i kada ga se otarasim» kaže ova devojka. Zato, Eplovi rivali bolje da se pripaze...

XS
SM
MD
LG