Linkovi

Abas proglasio nezakonitom vojsku koju kontroliše Hamas


Abas proglasio nezakonitom vojsku koju kontroliše Hamas

Abas u izjavi navodi da je odlučio da napravi određene izmene i rokade u rukovodstvu i aparatu bezbednosnih službi, jer je nezadovoljan trenutnim haosom i njihovom nemogućnoću da zaštite živote Palestinaca. Ministarstvo unutrašnjih poslova koje kontroliše Hamas, odbacilo je Abasov ukaz navodeći da će udvostručiti snagu svoje paravojske. Naoružani napadači su, istovremeno, u Ramali upali u zgradu ministartsva unutrašnjih poslova i oteli jednog službenika. Na Zapadnoj obali otet je zamenik gradonačelnika Nablusa, inače visoki funkcioner Hamasa.

Najmanje jedan vojnik NATO-a povređen je u eksploziji bombe u Kandaharu


Najmanje jedan vojnik NATO-a povređen je u eksploziji podmetnute bombe u provinciji Kandahar, na jugu Avganistana. Portparol NATO-a nije želeo da objavi nacionalnost ranjenog vojnika. Istovremeno nekoliko pripadnika snaga Zapadne Alijanse ranjeno je u bombaškom napadu u provinciji Paktika na istoku Avganistana.

Somalijska vlada odložila plan prislinog razoružanja stanovništva

Somalijska vlada odložila je, na neodređeno, plan prislinog razoružanja stanovništva. Toj odluci prethodili su sukobi vladinih snaga sa nekoliko stotina antivladinih demonstranata u prestonici Mogadišu, u kojima je poginula najmanje jedna osoba. Demonstranti se protive prisustvu savezničkih etiopskih trupa u zemlji i planu ulmitativnog razoružanja koji je ranije ove sedmice najavio premijer Ali Mohamed Gedi.

Najmanje 15 osoba poginulo na jugu Šri Lanke

Najmanje 15 osoba je poginulo na jugu Šri Lanke u eksploziji bombe, koju je prema saopštenju policije, u punom autobusu, aktivirala žena-samoubica. Četrdesetak osoba povređenih u tom napadu nalazi se na bolničkom lečenju. Policija za napad, iako niko zvanično nije preuzeo odgovornost, krivi Tamilske Tigrove. Vojska tvrdi da su Tamilski Tigrovi odgovorni i za jutrošnju seriju eksplozija u kojoj je na severu zemlje, poginulo četvoro vojnika i jedan civil. Tamilski tigrovi su danas preko svog portparola, odbacili svaku povezanost sa bombaškim napadima u Šri Lanki.

Tim američkih stručnjaka doputovao u Indoneziju

Tim američkih stručnjaka doputovao je u Indoneziju da pomogne lokalnim vlastima u potrazi za putničkim avionom kome se u ponedeljak izgubio svaki trag. U Boingu 737 su, kada je nestao sa radara iznad severoistočnog dela osrtva Sulavesi, bila 102 putnika i člana posade. Spasilačka operacija velikih razmera obavlja se i na kopnu i na moru, ali za sada bez rezultata.

XS
SM
MD
LG