Linkovi

Mahmud Ahmadinedžad: Nećemo popustiti pred pritiscima


Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad danas je rekao da međunarodne sankcije neće sprečiti Iran da obogaćuje uranijum i naglasio da neće popustiti pritiscima, javila je iranska televizija.

"Iran će se suprotiviti pritisku... Svi Iranci će ostati ujedinjeni u odbrani svojih nuklearnih prava", rekao je Ahmadinedžad.

Iran je odbio da se povinuje međunarodnim zahtevima da obustavi obogaćivanje uranijuma. Teheran je osudio kao "nevažeću" i "nelegalnu" rezoluciju koju je Savet bezbednosti UN usvojio u decembru prošle godine. Rezolucija predviđa sankcije protiv Irana, ako ne obustavi proces obogaćivanja.

"Neprijatelji su pretpostavili da mogu da zaustave napredak iranskog naroda psihološkim ratom i usvajanjem rezolucija, ali oni će biti pobeđeni", rekao je Ahmadinedžad.

Dikretor iranske Organizacije za atomsku energiju i potpredsednik Irana Golamreza Agazadeh rekao je da je Iran proizveo 250 tona gasa koji se upotrebljava u obogaćivanju uranijuma. On je naveo da se gas uranijum heksafluorid ili UF-6 čuva u podzemnim tunelima u nuklearnom postrojenju u Isfahanu kako bi bio zaštićen u slučaju eventualnog napada.

XS
SM
MD
LG