Linkovi

Vujanović: Na 2006. godinu svi u Crnoj Gori moraju biti ponosni


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović poručio je da naredna godina mora biti posvećena povećanju kvaliteta života građana i poboljšanju uslova privređivanja. On je u novogodišnjoj poruci građanima rekao da će 2006. godina biti izdvojena i zapamćena u dugoj i bogatoj istoriji Crne Gore.

Vujanović je u novogodišnjoj poruci rekao da će 2006. biti zapamćena zbog pune obnove državnosti Crne Gore nakon gotovo čitavog vijeka, na koju svi u Crnoj Gori moraju biti ponosni. On je naveo da je na majskom referenduu Crna Gora pokazala svoju demokratsku zrelost.

»Zrelost da prihvati stroge referendumske preporuke Evropske Unije, da strpljivo i odgovorno organizuje i sprovede referendumsko izjašnjavanje i da demokratski verifikuje volju građana«, naveo je on.

Predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić rekao je da su građani Crne Gore u 2006. godini ostvarili najveću demokratsku pobjedu u njenoj hiljadugodišnjoj istoriji.

’’Odao nam je poštovanje čitav svijet, poslata je nova poruka sa Balkana puna evropskih vrijednosti i evropske budućnosti Crne Gore’’, naveo je Krivokapić u novogodišnjoj poruci.

Crnogorski premijer Željko Šturanović najavio je da će Vlada u 2007. godini učiniti sve da ojača institucije i organe koji se generalno bore protiv kriminala, uključujući i korupciju: Upravu policije, tužilaštvo i sudstvo.

“Korupcija u Crnoj Gori je naš problem i mi se moramo baviti iskorjenjivanjem tog zla. Prva važna stvar je da za to postoji politička volja i ja vas uvjeravam da ona u Crnoj Gori apsolutno postoji”, kazao je on.

Oglasio se i donedavni premijer Milo Đukanović koji je ocijenio da je dinamičan ekonomski i demokratski razvoj najvažniji crnogorski interes, a članstvo u Evropskoj uniji uslijediće kao satisfakcija za dobro obavljen posao u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG