Linkovi

Crnogorska opocizija traži vanredno zasijedanje parlamenta


Crnogorska opozicija zatražiće održavanje vanredne sednice Skupštine na kojoj će tražiti da se preispita slučaj ubistva glavnog i odgovornog urednika lista ‘’Dan’’ Duška Jovanovića. Iz Podgorice se javio Nebojša Redžić.

To je najavljeno danas na zajedničkoj konferenciji za novinare Srpske liste, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije, Narodne stranke i Demokratske srpske stranke. Potpredsjednik PZP-a Branko Radulović smatra da je oslobađajuća presuda Mandiću još jedna »direktna potvrda da se Crna Gora nalazi u raljama kriminala, da je zatočenik interesnih, kriminogenih, finansijskih kartela i da oni faktički komanduju Crnom Gorom«. Predstavnici opozicije smatraju da bi najpoštenije i najnormalnije bilo da nakon gubitka spora koji je vodila Državni tužilac podnese ostavku.

Slične reakcije stižu i od kolega i porodice pokojnog Duška Jovanovića, ali je u javnosti sa najvećim iznenađenjem primljena izjava prvog čovjeka policije.

Naime, Direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao je da kao građanin izražava zabrinutost i ogorčenje zbog oslobađajuće presude Damiru Mandiću.
"Cijenim da ovakvi i slični postupci ne doprinose procesu reformi sudske vlasti jer u osnovi predstavljaju opstrukciju rada policije i drugih državnih organa na putu stvaranja i jačanja pravne države", kazao je Veljović za list ‘’Dan’’.

A Damir Mandić koga je podgorički Viši sud oslobodio optužbe za saučesništvo u ubistvu Duška Jovanovića čeka da presuda postane pravosnažna, da bi kako je kazao zauvijek otišao iz Crne Gore. "U ovoj zemlji nakon svega što mi je učinila, i ne samo meni već i čitavoj mojoj familiji, nemam više šta da tražim. Obrukani smo za čitav život", rekao je on.

XS
SM
MD
LG