Linkovi

Osvrt na najupečatljivije trenutke iz sveta zabave u 2006. godini


Jedno dugo očekivano ekstravagantno venčanje, kao i nekoliko šokantnih i manje šokantnih razvoda učinili su ovu godinu veoma zanimljivom kada je reč o šoubiznisu. Medjutim, u centru pažnje su ipak bile – holivudske bebe, čiji su roditelji neke od najvećih zvezda današnjice.

2006. je bila – godina beba. Na vrhu liste je potmak nestvarno atraktivnog holivudskog para – Breda Pita i Andjeline Žoli. Socijalno angažovani par u junu je dobio ćerku Šajlo, koja je već postavila rekord kao prva beba ovekovečena u muzeju voštanih figura Madam Tiso u Njujorku.

Druga beba koja je izazvala veliku pomamu je - Suri Kruz. Javnost je nestrpljivo očekivala fotografiju Toma Kruza i Kejti Holms sa njihovim novorodjenčetom. Mnogi su čak sumnjali u bebino postojanje jer nije vidjena u javnosti od aprila kada je rodjena. No sve je sumnje raspršila fotografija na naslovnoj stranici oktobarskog «Veniti Fera». Posle više meseci medijskog iščekivanja, Kruz i Holms venčali su se krajem novembra na raskošnoj ceremoniji u jednom italijanskom zamku.

25-godišnja pevačica Britni Spirs u septembru je rodila svoje drugo dete u dve godine. Tačnije rečeno, njen sin Džejden Džejms rodjen je samo 2 dana pre prvog rodjendana svog starijeg brata Šona Prestona.

Medjunarodna super-zvezda Madona ponovo je izazvala kontroverzu ove godine kada je usvojila jednogodišnjeg Dejvida Bandu, siroče iz Malavija. Grupe za ljudska prava protestovale su što je pevačica dobila povlašćeni tretman u procesu usvajanja, i dovele u pitanje njene sposobnosti da bude majka usvojenog deteta. Dečakov biološki otac koji je Dejvida dao na usvajanje, kasnije je tvrdio da nije znao da će to usvojenje biti – trajno.

Dok su neke zvezde prionule na pravljenje beba, druge su se podjednako vredno razvodile. Najružniji razvod godine je rastanak bivšeg člana Bitlsa, Pola Makartnija i njegove žene Heder Mils. Makartni je u julu podneo zahtev za razvod, dok bi Mils mogla da dobije čak četvrtinu njegovog bogatstva, procenjenog na 1,5 milijardi dolara.

Zlatni par, Rajan Filipi i Ris Viderspun, iznenadio je mnoge kada je u novembru objavio da se razvodi. Počele su da kruže glasine da je Filipi prevario Viderspun na snimanju svog novog filma. Ris Viderspun je druga najplaćenija glumica u Holivudu posle Nikol Kidman a mnogi sumnjaju da je njena velika zarada doprinela raspadu braka koji je trajao sedam godina.

Još jedan slavni par rastao se u novembru. Na olakšanje javnosti zamorene od njihove veze koju su stalno pratili tračevi, pevačica Britni Spirs i reper Kevin Federlajn okončali su dvogodišnji brak samo dva meseca posle rodjenja drugog sina. Razvod se poklopio sa izdavanjem Federlajnovog prvog albuma čija je prodaja bila – katastrofalna.

Još jedan holivudski brak koji je doživeo brodolom je veza glumice Pamele Anderson i muzičara Kida Roka. Oni su proslavili sklapanje braka priredivši 4 venčanja u raznim delovima sveta, ali su samo četiri meseca kasnije odlučili da se rastanu. To je drugi razvod Pamele Anderson.

Zatim su tu zvezde koje su se loše ponašale. Glumac i reditelj Mel Gibson letos je uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Prilikom hapšenja on je navodno izrekao čitav niz anti-semitskih komentara, zbog čega su se mnogi zapitali kako će to uticati na njegovu karijeru. Gibson se kasnije izvinio rekavši da je njegovo ponašanje bilo – neoprostivo. On je porekao optužbe da je anti-semita, rekavši da bi to bilo u suprotnosti sa njegovom religijom. Gibsonov novi film Apokalipto stigao je u bioskope sredinom decembra.

Glumac Majkl Ričards i sam se zatekao u nebranom groždju posle katastrofalnog nastupa u jednom klubu za komičare u Los Andjelesu u novembru. Kada su dvojica Afro-Amerikanaca u publici počela da negoduju zbog njegovog nastupa, Ričards je započeo rasističku tiradu. Zatim se dodatno razgnevio i počeo da koristi rasne epitete aludirajući na nekadašnja linčovanja crnaca. Ričards je proveo nekoliko dana u nastojanju da ublaži štetu, javno se izvinjavajući istaknutim crnačkim liderima. On tvrdi da je njegov ispad bio izliv gneva, a ne rasizma.

Film koji je postigao najveći profit ove godine bio je drugi deo Pirata sa Kariba – «Mrtvačeva škrinja», koji je zaradio više od 423 miliona dolara na američkim blagajnama i preko milijardu dolara širom sveta. «Pirati sa Kariba» možda su zaradili titulu filma sa najvećom zaradom 2006. ali svakako nisu bili film o kome se najviše govori.

Film “Borat” zasmejao je do suza fanove Saše Barona Koena ali je u isto vreme značajno razgnevio državu Kazahstan. Zvaničnici su bili ogorčeni zbog Koenovog prikaza Kazahstanaca kao anti-semita, muških šovinista i prostaka. Ipak, film je zaradio 116 miliona dolara.


XS
SM
MD
LG