Linkovi

Predsednik Buš: Posebno smo zahvalni za službu i žrtve pripadnika naših oružanih snaga


Američki predsednik Džordž Buš otputovao je na svoj ranč u Teksasu gde će u narednih nedelju dana provesti novogodišnje praznike. Medjutim, u velikoj meri biće to «radni odmor». Očekuje se da će predsednik Buš početkom 2007. saopštiti svoju izmenjenu strategiju za Irak. Tokom naredne nedelje, on će imati priliku da nastavi konsultacije i rzmotri opcije koje su mu na raspolaganju u neformalnom okruženju svoje porodične kuće u Krofordu. Sudbina američkih vojnika razmeštenih u Iraku i Avganistanu bila je u predsednikovim mislima, dok se sa porodicom okupio na proslavi Božića u Kemp Dejvidu, predsedničkom odmaralištu u planinama nadomak Vašingtona. Bila je to tiha proslava praznika, uz versku službu u rustičnoj kapeli u Kemp Dejvidu i večeru sa tradicionalnom ćuretinom. Na Badnje veče, predsednik je iz Kemp Dejvida nazvao desetoro pripadnika američke vojske, po dvoje iz svakog ogranka oružanih snaga. Većina njih praznik provodi u Iraku i Avganistanu, a Buš im je poručio da se ponosi njima.

Predsednik je takodje snimio prazničnu poruku vojnicima, u kojoj je naveo da se oni bore za «plemeniti cilj».

«U vreme sezone praznika, posebno smo zahvalni za službu i žrtve pripadnika naših oružanih snaga. Amerikanci i Amerikanke u uniformi su ono najbolje što naša zemlja ima da ponudi, a vi pripadate najboljoj vojsci koju je svet ikada video».

Buš je konstatovao da, suočavajući se sa teroristima i pomažući potlačenima, američki vojnici, mornari, vazduhoplovci i marinci štite sopstvenu zemlju, i postavljaju temelje miru za buduće generacije.

XS
SM
MD
LG